For pressen

Vi tar gjerne i mot henvendelser fra pressen. Her finner du pressemeldinger og bilder/logo som kan benyttes

Pressemeldinger

Kristin Minde

”Hjerteslag” er Kristin Mindes tredje album, bestående av 11 sanger.

”Hjerteslag” er Kristins første album på norsk, innspilt i Albatross Recorders med produsent og bassist Even Ormestad. Kristin Minde er opprinnelig fra Frekhaug i Hordaland, men er nå bosatt i Oslo. Kristins musikk står i en singer-songwriter tradisjon, med en sjelfull stemme som spenner fra det vare til det rå, akkompagnert av ulike tangentinstrumenter.

Jon Solberg

Så lenge toget fløyter er tittelsangen på Jon Solbergs nye album.

Solberg skreiv sangen til ungene sine - noen fine råd til reisa gjennom livet. Bø, der Jon bor og kommer fra, ligger langs Sørlandsbanen. Når en hører toget fløyter kan en drømme seg langt vekk til ukjente land og byer. Men en kan også lengte hjem.

Lothe

Kjærleik & hat nytt album fra Lothe

Lothe er et band som ledes av Nordfjordingen Odd-Erik Lothe. Sjangermessig befinner de seg i et utvidet viselandskap med tekster på dialekt.

Per O Noss

Redningsmann

Per O Noss kommer fra Ål i Hallingdal. Han har bakgrunn fra folkemusikk og har utdannet seg innen sang og teater. I 2009 mottok Per O Noss forumprisen i Hallingdal, som blir delt ut til musikere som har betydd mye for musikklivet i Hallingdal. Per Olav skriver det meste av musikken sin selv og det på klingende halling. Hans miks av folkemusikk og populærmusikk, har han selv gitt navnet hallingpop.

Jon Solberg

Svarteper er Jon Solbergs fyrste soloplate.

Jon Solberg er mest kjent som vokalist, låtskrivar og frontfigur i Telemarksbandet Ni Liv. Ni Liv har utgitt 6 plater spilt over 250 konserter sidan 2007 og nominert til Spelemannspris. Solberg er en gitarist som for 4 år sidan fant fram den nedstøva fela til mor si og fikk feledilla. Det er særlig amerikansk old time-fele og norsk hardingfelespill han har fått fot for. I tillegg spiller han banjo og andre strengeinstrument. Gjennom Ni Liv har Solberg for lengst sett spor etter seg som en av lan

Ni Liv

Ny felebasert EP fra NI LIV: «Stram deg opp»

Ni Liv er et femmannsband fra Telemark med tekster på Bø-dialekt og musikk i country- og americana-sjangeren. Nå kommer bandet med ep-en «Stram deg opp» som inneholder fire låter.

Roy Lønhøiden

Du spør meg om sannhet

EN AV NORGES MEST HELSTØPTE OG KRITIKEROSTE ARTIST MED NYTT ALBUM INNSPILT I AUSTIN, TEXAS.

SJUENDE FAR i huset

“To kvelder med” SJUENDE FAR i huset

SJUENDE FAR I HUSET består av musikere som har fartstid både som bunadskledde deltakere på landskappleik og andre med svart belte i turnering på rockeklubber. Med dette i mente får du lyden av norsk folkrock ala 2015.

Byting

Byting

Et nytt og spennende band fra Bø i Midt-Telemark. Bandet har beina godt planta innenfor folkrock.

Terje Tysland

Terje Tysland «Bare kjærlighet»

Norske menn i hus og hytte

Norske menn i hus og hytte "Feig når det gjelder"

Det fortelles om spektakulær dating og livet utenfor A4 løypa, samt at bandet hevder i muntre vendinger at de ikke er så gode på kjærlighetsviser, som på separasjonsviser.

Jan Erik Fillan

Echoes

Tom Pacheco

Tom Pacheco "Boomtown"

Tom Pacheco (født 4. november 1946 i New Bedford, USA) nå bosatt i Woodstock. er en singer/songwriter og en fantastisk historieforteller. Norges-vennen Pacheco har et stort Norsk publikum, mye takket være to album sammen med Steinar Albrigtsen, «Big Storm Comin» (1993) og «Nobodies» (2000).

Staut

St. Peppersby

Steinar Albrigtsen/Monika Nordli

Sjelevenn

Guren Hagen

Finnes det mer enn et geografisk slektskap mellom Alf Prøysen og Vidar Sandbeck?

G. Thomas

G.Thomas feirer sitt 30-årsjubileum som plateartist med nytt studioalbum.

Med sine 30 års erfaring som turnerende ”outlaw” country artist er G.Thomas en av de mest erfarne artistene innen sin sjanger i Norge. Han er født og oppvokst i Bodø, men er nå bosatt i Froland utenfor Arendal.

New Jordal Swingers

New Jordal Swingers feirer 40 år med ”11 sanger”.

Elvis Costello sier: «I hver generasjon er det noens ansvar å videreføre arven til neste generasjon». I Norge fikk mange sitt første møte med rock’n’roll da de hørte New Jordal Swingers på scenen og på plate. Mange av inspirasjonskildene til dette bandet, og ikke minst til låtskriver Eigil Berg, skinner nå gjennom på denne jubileumsutgivelsen 40 år etter NJS’ platedebut.

Inger Lise Rypdal og Viggo Sandvik

Inger Lise Rypdal og Viggo Sandvik i nytt Prøysensamarbeid.

I 2014 er det 100 år siden Alf Prøysen ble født på Rudshøgda i Ringsaker. Alf Prøysen (1914-70) var en av Norges fremste kulturarbeidere, visediktere og forfattere, og har gjennom livsverket sitt formidlet livsvisdom og hverdagsskildringer som i dag er en svært verdifull del av vår kulturarv.


Humming People

City of lost men

Humming People har sitt opphav på Toten, men har i dag Oslo som base. Bandet består av fire unge menn midtveis i 20 årene.

Trond Granlund

Sangene langs veien

Sangene langs veien er Trond Granlunds oppsummering etter 40 års jubileum som plateartist og i år er det 50 år siden han gjorde sin første konsert.

Ni Liv

Grammofon AS er stolte av å presentere Ni Liv sitt nye studioalbum «LEVA MEG OPP»!

Etter et vellykka 10-årsjubileum i 2013 med liveplate, konsert-dvd og solide anmeldelser, har Ni Liv fra Telemark vært hos Kai Andersen i Halden og spilt inn sitt 5. studioalbum: «Leva meg opp». 10 friske låter med tekster fra frontfigur Jon Solbergs penn, og med musikk av Solberg, gitarsist Jan Birger Akerhaugen og bassist Knut Olav Sandvik.

Elias Akselsen

"Sanger jeg har møtt"

Mange har kalt livet ”en reise”. For mange tatere har uttrykket også en egen erfart betydning. I flere tusen år har denne folkegruppen vært på vandring og flukt – de siste hundreårene også i kalde Norge – og ofte fra noe vondt, til håp om noe bedre. Elias Akselsen har mange egne opplevelser om hvordan det er å tilhøre en forfulgt folkegruppe, i ”verdens beste land”.

Staut

Deres jul

"Deres jul" er STAUT sin julehilsen til alle som gleder seg over jula, men samtidig har en liten tanke for alle som opplever at høytiden kan inneholde helt andre kuler enn de vi henger på treet.

Von

“Ein fot innafor”

VON fra Heidal i Gudbrandsdalen, er et band som på kort tid ha gjort seg godt bemerket i musikknorge. Flere sterke plasseringer på VG-lista med både debutalbumet VON (2010) og oppfølgeren MANGE VEIGJE (2011), har høstet svært gode kritikker i aviser landet over.

Lewi Bergrud

Don`t leave

Lewi Bergrud fra Østre Toten er en utrolig dyktig musiker, han spiller gitar, bass og piano, synger og produserer.

elle melle

Etter 11 års pause er comebacket endelig et faktum.

elle melle ble startet i Stavanger i 1994. Bandet fikk Prøysenprisen i 2000, og låta «Om du har sagt farvel» ble nominert til Edvardprisen. De hadde mange gode hit40-plasseringer og toppet ved flere anledninger Norsktoppen. Bandet er kjent over hele landet for radiohits som ”Frokost På Kafe” og “Ikkje Vekk Meg Når Du Går”, og flere av låtene deres har blitt spilt kontinuerlig på nasjonal radio siden oppsummeringen ”Frokost På Kafe” i 2002.

SJUENDE FAR i huset

Kvardagskar

SJUENDE FAR i huset er et erfarent og samspilt folkrockband fra Verdal I Nord-Trøndelag. Bandet har hundrevis av konserter bak seg og har gjennom årene skapt sitt eget musikalske uttrykk. Den offisielle oppstarten var i 2001 men kjernen i bandet har spilt sammen siden de var i 12 årsalderen. Bandet slipper nå sitt tredje album med tittelen Kvardagskar. Drøye to år etter forrige utgivelse, Gravøl & dans fra 2011. I likhet med debutplata Bestemor fra 2008, er det Hans Jørgen Støp som er produsent.

Torolf Nordbø

Spor av år

På sitt tredje album viser Torolf nok en gang at han er en dyktig låtskriver og tekstforfatter på dialekt. Torolf har evnen til å skape noen originale perler samtidig som han beholder folkeligheten.

Norske menn i hus og hytte

EN REISE I LEVD LIV, KJÆRLIGHET I ULIKE VALØRER, LYKKE…OG MANGEL PÅ DET.

Norske menn i hus og hytte er en trio fra den blå byen, Notodden i Telemark. De startet samarbeidet høsten 2009 med eget materiale og tekster på norsk. Stilmessig sneier dette bandet innom pop, viser, blues og sogar rock`n roll. Norske menn i hus og hytte beveger seg i et musikalsk landskap som deLillos og Bo Kaspers Orkester.

Hege Øversveen

Hege Øversveen (27) fra Biri i Oppland har en av landets mest spennende stemmer.

Hun ligger i et melodiøst grenseland mellom country, pop og rock. Det har blitt sagt at hun vet å balansere mellom Hank Williams’ hulking og Sheryl Crows trøkk.

Staut

Staut "Stugureint"

STAUT har etablert seg som et av de aller største folkrockbandene i Norge, og publikum møter opp i hopetall for å høre ”live” den friske Valdres-gruppas egenart og sterke musikkuttrykk. Musikken beskrives som en herlig "rockete" miks av Nordstoga og Vømmøl Spellemannslag, med tilhørende dype tekster som virkelig får en til å reflektere. Og: allsangfaktoren er meget høy!

The European Highwaymen

The European Highwaymen

Bak navnet The European Highwaymen skjuler det seg tre erfarne og kompromissløse artist som aldri har latt seg forføre av moteblaff og trendriktige bølger.

Anne Karin Kaasa

Eg såg deg

“Eg såg deg” er blitt ei lun og varm plate forankret i folkemusikken. Kjærlighet og savn, sorg og glede. Kontraster som blir forsterket og mer synlige i julen.

Akselsen

BLÅ JULEGLEDE med familien Elias, Stig, Kristine og Veronic Akselsen.

Den mørke stall skal være mitt hjertes frydeslott, der kan jeg daglig lære å glemme verdens spott. Der kan med takk jeg finne hvori min ros består, når Jesu krybbes minne meg rett til hjerte går.

Lothe

Fra Gymsal til Abbey Road

LOTHE har sitt utspring fra bandet Fabel, som frontfigur Odd-Erik Lothe ledet gjennom 5 kritikerroste album i perioden 1996-2007.

LoMsk

30 år med LoMsk

Etter utrolige 30 år er LoMsk en av landets eldste band som har vært aktive både på plate og ”live” hele tiden.

Askil Holm

Askil Holm "Ei ny tid"

Knut Hem

Almost on my own

Om å komme Hem eller Som å komme Hem eller Knut Hem: «Almost On My Own»

Von

Mange veigje

Gudbrandsdølene i bandet Von er klare med albumet «Mange veigje» oppfølgeren til debutalbumet VON fra 2010. Innspillingen har funnet sted i Pettersens Kolonial Lydstudio på Hønefoss. Som på debutalbumet blir det drivende country og det på klingende heidalsdialekt

Staut

STAUT Slepp me inn

Monika Nordli

Monika Nordli "Fotfeste"

Monika Nordlis stemme har et skjørt særpreg og på sitt tredje album får vi også endelig høre henne synge på sin vakre telemarksdialekt. Monika er også velsignet med et stort låtskrivertalent noe som virkelig kommer til utrykk på «Fotfeste»

SJUENDE FAR i huset

Gravøl & dans

SJUENDE FAR i huset “Gravøl & dans”

Grete Storbæk Eriksen

Juninatt

Grete Storbæk Eriksen “Juninatt”

Torolf Nordbø

Torolf Nordbø

Det kjærlege auga

Rita Engedalen

Rita Engedalen

Rita Engedalen er et naturtalent og har en av Norsk musikks kraftigste stemmer. Hun blir ofte omtalt som Norges bluesdronning, hun lager og fremfører sin egen musikk og er tvers igjennom ekte.

Von

Fra innerst i Gudbrandsdalen kommer bandet VON

Von svever i landskapet mellom nyere amerikansk country og countryrock og det på klingende gudbrandsdøl eller rettere sagt heidalsdialekt.

Staut

Staut

STAUT fra Valdres lager en blanding av folkemusikk, rock og pop med tekster på valdresdialekt.

Anne Karin Kaasa

Spor i landskap

Anne Karin Kaasa fra Bygland i Setesdal nå bosatt i Kristiansand er en artist som har røttene i folkemusikken.

The Boots Band

The Boots Band fra Notodden gikk imot strømmen og spilte countryrock i en by som er blå til beinet.

Diktarplager

På gjengrodde stier.

LoMsk

LoMsk "Lavrans dotter"

Margit Bakken

Margit Bakken

Grethe Svensen

Grethe Svensen

Kristin Skaare

Kristin Skaare "VAR"

Her er det balsam. Her er det uro. Dette er en plate det er godt å lytte til, og den tåler å bli hørta igjen og igjen...

Svein Tang Wa

Svein Tang Wa "Toffa"

Rita Engedalen

Rita Engedalen "The tree still standing"

Jørund Fluge Samuelsen

Eggensongar

Jørund Fluge Samuelsens debutalbumet er basert på Arnljot Eggens tekster og tonesatt av Jørund derav titelen “Eggensongar”

Torolf Nordbø

Torolf Nordbø & Rita Eriksen

 “Eg lengtar heim i kveld”
Torolf Nordbø & Rita Eriksen
 

Terje Nilsen

Portrett

Nordnorges Leonard Cohen

Astrid Kloster

Astrid Kloster – Spor

LoMsk

LoMsk "Amerikabrevet"

Paal Flaata

Christmas Island

 Høstmørket har senket seg og det går mot høytid. Vårt ønske er at «Christmas Island» skal gi folk juleassiosiasjoner av den nære sorten.

Terje Nilsen

N`te gang

Visekunstneren Terje Nilsen er en veletablert artist i Nord Norge, dessverre er det alt for få som kjenner ham i resten av landet.