Staut "Stugureint"

STAUT har etablert seg som et av de aller største folkrockbandene i Norge, og publikum møter opp i hopetall for å høre ”live” den friske Valdres-gruppas egenart og sterke musikkuttrykk. Musikken beskrives som en herlig "rockete" miks av Nordstoga og Vømmøl Spellemannslag, med tilhørende dype tekster som virkelig får en til å reflektere. Og: allsangfaktoren er meget høy!

De 6 musikerne, som fant hverandre så sent som i 2009, har bred bakgrunn fra både folkemusikk, rock, pop og jazz. Et bredt spekter med andre ord. Staut selv beskriver musikkskapelsesprosessen som et ”anarki innenfor tynne vegger” der resultatet ender opp med "å låte STAUT”.
Det selvtitulerte debultalbumet (”STAUT”) kom i 2010 og gikk rett inn på VG lista, ble liggende der i 11 uker, og solgte over 10.000 eks. Oppfølgeralbumet ”Eigarlaus”, som ble sluppet i november 2011, gikk rett inn på 2. plass på VG lista og har passert samme salgstall som debuten med god margin. Begge albumene har høstet både 6’ere og mange 5’ere i en samstemt musikkpresse.
STAUT hadde gleden av å åpne Spellemannsprisen i Oslo Spektrum mars 2011, og var også en av artistene i serien "Postkort 2012" på NRK P1 og NRK TV.
Staut på radio:                                                                                                                                                     Den glade låta ”Sjå Sole” gikk som en farsott på NRK P1 sommeren 2011, det samme skjedde med balladen ”Då e Leita” og feelgood-låta ”Vallersbrur”. Fra andrealbumet ”Eigarlaus” (nov 2011) har singelen ”Slepp Me Inn” vært A-listet i hele 13-uker hos NRK P1, før den ble byttet ut med en ny A-listing av andresingelen ”Tomfat”. Fra det nye albumet ”Stugureint” er låta ”Eit gøtt gamalt friere” blitt B-listet av bl.a. NRK P1.                                             Både singler og album slippes på plateselskapet Grammofon AS.
Staut på turné                                                                                                                                                       Det er for tida få band som blir forespurt såpass hyppig som STAUT, og man kan trygt påstå at det heller ikke er mange band som klarer å skape like god stemning på hvert eneste stopp på veien. 2012 ble ikke noe unntak for Valdres-gjengen, og STAUT var med "Eigarlaus Tur 2012" et av Norges mestspillende band i hele 2012.        Det kommer til å bli minst like bra i 2013!
STAUT er: Gaute Lein Ausrød (vokal, gitar), Ørnulf Juvkam Dyve (tangenter, kor), Asle Tronrud (feler, kor), Alf Magne Hillestad (trommer, kor) , Dag Arve Sandnes (gitarer, slide), Torgeir Bolstad (kontrabass, kor).

For intervjuavtaler, spørsmål, bilder eller ytterligere info, kontakt: Atle Bøckmann, 91538717, atle@indianer.nu  eller  Glenn Larsen glenn@indianer.nu 95036062.