Rita Engedalen "The tree still standing"

Rita Engedalen er klar med sitt tredje album “The tree still standing”. Rita Engedalen er et naturtalent og har en av Norsk musikks kraftigste stemmer. Hun blir ofte omtalt som Norges bluesdronning, hun lager og fremfører sin egen musikk og er tvers igjennom ekte.

I 2006 vant Rita som første kvinne spellemannprisen for beste bluesplate med sitt andre album – ”Heaven ain’t ready for me yet.” Den sammen med radiohitten “Yellow Moon” har gitt henne mye oppmerksomhet både innenlands og utenlands.

Albumet er også denne gang innspilt i Juke Joint Studio på Notodden med Peter Lundell som teknikker og produsert av Rita selv. Albumets første single “Where does everybody go” er allerede listet på en rekke radiostasjoner.

Rita har en solid miks av amerikansk blues og rootsmusikk fra områder i USA som ikke er altfor kjent for det store publikum. Rita tar oss med på en musikalsk rundreise i de amerikanske sørstatene som går utenfor de travle motorveiene. Hun drar oss med på støvete landeveier i områder som Appalachene og Mississippi Delta, med det spennende Hill Country-området i Mississippi som det naturlige musikalske hjemstedet. Musikk fra disse områdene er gjennomsyret av nerve, intensitet og musikalsk sjel. Rita lager sanger i denne tradisjonen som en helt naturlig del av sitt musikalske uttrykk. Hennes tekster er basert på opplevelser fra hennes eget liv og er uttrykt på en helt igjennom ærlig måte.

Ritas faste band “Backbone” bestående av Morten Omlid - Gitar, Jens Haugen - Bass, Eskil Aasland - Trommer, har hun med en rekke gjester på albumet, bl.a. Knut Hem og Kjetil Bjørnstad.