30 år med LoMsk

Etter utrolige 30 år er LoMsk en av landets eldste band som har vært aktive både på plate og ”live” hele tiden.

Fem kritikerroste album har det blitt. Nå er tiden inne for en oppsummering med et livealbum fra Vågå Kulturhus. En konsert som også har blitt sendt på NRK P1` Radio Rock. Det nye albumet inneholde fire helt nye studiolåter og en DVD fra Vågå konserten + diverse arkivopptak.
Folkrockbandet LoMsk sitt særpreg har vært deres tematiske album med rockeoperaens elementer.
Det hele startet med debutalbumet ”Song om ei segn” i 1994. Tekstene omhandler drapet som Kristen Forbergje begikk i 1735 i nabobygda Skjåk. I 1998 kom albumet ”LoMsk”, deres eneste som ikke er et temaalbum. Albumet ble produsert av Åge Aleksandersen.
Deretter kom de tre kritikerroste temaalbumene ”Bukkerittet” (2005) som tok for seg Henrik Ibsens ”Peer Gynt”, ”Amerikabrevet” (2007) om den store utvandringen fra Norge til Amerika (Spellemannsnominert) og ”Lavrans dotter” (2009) som tok utgangspunkt i Sigrid Undset sin roman om Kristin Lavransdatter.
Lomsk sin frontfigur Lars Bakke har utvilsomt et låtskrivertalent med radiolåter som bl.a.     ”Berre dans”, ”Draumejente”, ”Utestengd”, ”Utan ein”, ”Om eg svik” og                             ”Som å komme heim” på  CV`n.