”Hjerteslag” er Kristin Mindes tredje album, bestående av 11 sanger.

”Hjerteslag” er Kristins første album på norsk, innspilt i Albatross Recorders med produsent og bassist Even Ormestad. Kristin Minde er opprinnelig fra Frekhaug i Hordaland, men er nå bosatt i Oslo. Kristins musikk står i en singer-songwriter tradisjon, med en sjelfull stemme som spenner fra det vare til det rå, akkompagnert av ulike tangentinstrumenter.

Musikken er mørk, lekende og pulserende, men samtidig ærlig og sårbar og spenner fra rått og ekspansivt til vart og selvgranskende. Av musikere medvirker et stjernelag bestående av; David Wallumrød, Thomas Gallatin, Madeleine Ossum, Tove Erikstad, Espen Tappel og Jonas Kilmork Vemøy. Kristin synger og spiller piano, og i tillegg til å være komponist og tekstforfatter hovedarrangør for mesteparten av musikken. I tillegg har også Jan Martin Smørdal vært med og arrangert strykearrangementene. På vokal medvirker blant annet Lars Bremnes, Ingelin Reigstad Norheim og Trygve Skaug.


Bakgrunn for prosjektet: Kristin Minde reiste på turné på flyktningmottak på Østlandet. Med seg hadde hun bandet sitt, og noen sanger i bagasjen. Til tross for felles språk, ble det mange fine, sterke møter som resulterte i et album med 11 sanger.
Nærmere om musikken: Sangene handler om å være på vandring, på leting etter et hjem. Om hvordan vi som samfunn tar imot mennesker fra andre kulturer. Og hvordan bånd mellom mennesker kan gjøre at en kan kjenne på samhold og nærhet, tross avstand over tid og landegrenser.
Temaer for tekstene er frykten for å vise sitt sanne ansikt, om å våge stoppe opp og høre vindens sang, om å ta vare på de minste i samfunnet vårt – og de som faller utenfor. Men selve kjernen i albumet, handler om å finne seg selv; i møte med andres kultur, i møte egen kultur og i møte med seg selv. Flere at tekstene tar opp spørsmål om hva er det som binder oss sammen som folk, men også hva det er som gjør at to mennesker holder sammen.
Sangen ”Over sjø og land”, var første singel fra platen. Sangen handler om de samfunnets usynlige, bostedsløse og flyktninger, er skrevet i samarbeid med Trygve Skaug, som har stått bak en lang rekke hit-er på NRK P1. Den ble i slutten av januar tatt opp på P1s spilleliste.
Den folkekjære artisten Lars Bremnes synger sammen med Kristin på sangen ”Eg vil gjerne”, som handler om frykten for å vise sitt sanne ansikt – og drømmen om å finne en som tåler det.
Ingelin Reigstad Norheim fra gruppen ”Garness” synger på sangen ”Måneland”, som skildrer et fastlåst forhold i et landskap der ingenting vil vokse.