LoMsk "Lavrans dotter"

Etter suksessen med de kritikerroste albumene «Bukkerittet» som tok for seg Henrik Ibsens «Peer Gynt», og «Amerikabrevet» (Spellemannsnominert) som omhandlet den store utvandringen fra Norge til Amerika, er Lars Bakke og Lomsk klare med sitt femte album.

Tema denne gang tar utgangspunkt i Sigrid Undsets(1882-1949) roman Kristin Lavransdatter og romanens første bok I triologien, «Kransen». Kristin Lavransdatter er er kanskje den romanen som først og fremst knyttes til Undsets navn. Handlingen i Kristin Lavransdatter er satt til 1300-tallet, og hovedpersonen er Kristin, datter til storbonden Lavrans i Sel i Gudbrandsdalen

At tema for albumet falt på Sigrid Undsets roman var ikke så unaturlig da alle LoMsk sine medlemer er gudbrandsdøler med sete i Lom kommune. I Kransen møter vi barnet Kristin. Hun er omsluttet av mors og fars omsorg, men særlig forholdet til faren er nært og ømt. Først og fremst handler det likevel om Kristins møte med Erlend, et kjærlighetsmøte som favner og fyller hele hennes kropp og sinn.

Albumet er innspillt inn i det analoge Juke Joint Studio, Notodden. «Lavrans dotter» har release 20 august på Jørundgaard i Sel kommune.

Lomsk består av: Lars Bakke: vokal, akustisk gitar, mandolin Reidar Svare: vokal, keyboard, fløyte, munnharpe. Rune Kjørren: el.gitar, akustisk gitar, dobro, mandolin. Hans Bakke: vokal, fele. Jørn Steine: Bass. Ole Foss: Trekkspill, fele. Trond Volden: Trommer.