Kvardagskar

SJUENDE FAR i huset er et erfarent og samspilt folkrockband fra Verdal I Nord-Trøndelag. Bandet har hundrevis av konserter bak seg og har gjennom årene skapt sitt eget musikalske uttrykk. Den offisielle oppstarten var i 2001 men kjernen i bandet har spilt sammen siden de var i 12 årsalderen. Bandet slipper nå sitt tredje album med tittelen Kvardagskar. Drøye to år etter forrige utgivelse, Gravøl & dans fra 2011. I likhet med debutplata Bestemor fra 2008, er det Hans Jørgen Støp som er produsent.

 

I hele vinter og vår har Støp og bandet jobbet tett med utvelgelse og innspilling av denne plata. Det har resultert i ti splitter nye sanger som bør få radiolytterne til å skru opp volumet utover høsten. Musikalsk sett fortsetter bandet der de slapp fra de forutgående utgivelsene, men denne gangen er vel de amerikanske referansene enda tydligere. Også det faktum at plata er innspilt i et stabbur ikke langt fra svenskegrensa, får deg til å tenke på vårt broderfolk sin tradisjon innen folk og rock. Her er det mandolin, gitarer, piano og hammondorgel i skjønn forening med låtskriver Inndals gamle trøorgel.


SJUENDE FAR I HUSET  består av musikere som har fartstid både som bunadskledde deltakere på landskappleik og andre med svart belte i turnering på rockeklubber. Legg til en spellemannsvinnende produsent som har turnert i USA med Allmann Brothers, og bosted på den amerikanske landeveien i to år. Med dette i mente får du lyden av norsk folkrock ala 2013.