City of lost men

Humming People har sitt opphav på Toten, men har i dag Oslo som base. Bandet består av fire unge menn midtveis i 20 årene.

Allerede i ung alder var det artister som Johnny Cash og Bob Dylan som fylte båndene på de hjemmelagde kassettene deres. Og med dette som inspirasjonskilde møttes guttene på en onkels låve for å synge, spille og skrive sanger. Og det var noe spesielt som skjedde når den amerikanske tradisjonsmusikken kom i møte med den norske kulturen: selv om det hørtes amerikansk ut, var det noe som var annerledes. Guttene gikk ikke i boots og skinnvest, men med høyvannsstøvler og lusekofte. Tekstene var ærlige og historiefortellende,  -og det føltes på kroppen, det smakte jordnært og godt på ekte countryvis, men de sang om noe mer enn bare "highways and guns", det norske liv fikk også plass. Du kunne rett og slett ane lukten av stabbur og fjøs når disse gutta spilte, og slik er det fortsatt.
Humming People har funnet sitt eget og unike uttrykk. Det vekkes en nysgjerrighet hos lytteren, både i innland og utland, har guttene fått erfare. Det appelerer til ung som gammel, nordmann som amerikaner. To kulturer har krasjet på underfult, vakkert vis.
Bandet har vært satsende musikere i snart 6 år. Siden 2007 har Humming People tilbakelagt mer enn 600 konserter i inn og utland. Musikken har tatt dem til hver en bortgjemt krok i vårt eget land, samt land som Russland, Nederland, USA, Kambodsja, Irland, Israel, Etiopia, Sverige og Danmark. Med et snitt på litt over  100 konserter i året har Humming People blitt et liveband i særklasse. “City of lost men” er innspilt i et gammelt hus i Trysil og produsert av Phil Madeira (USA).
Humming People har fått med seg noen flotte gjester på albumet. Duettpartner på “Lost men” selveste Emmylou Harris. Holly Williams (barnebarn til Hank Williams) på “Mississippi”

Humming People består av: Joakim Hansen (vokal/bass), John Hjeldsbakken (gitarer/kor), Christer Slaaen (gitarer/kor), Øyvind Bergsaune (trommer).