Notice: Undefined variable: pagetitle in /home/grammofo/public_html/lureting/common-page-inserts.php on line 12

Notice: Trying to get property of non-object in /home/grammofo/public_html/lureting/op.php on line 29
N`te gang : Pressemeldinger : Terje Nilsen : Grammofon

N`te gang

Visekunstneren Terje Nilsen er en veletablert artist i Nord Norge, dessverre er det alt for få som kjenner ham i resten av landet.

I 1994 ble hans mest kjente låt "Mjelle" kåret til den fjerde beste visa i Nitimens avstemming «Norges Nasjonalviser».

Den yngre generasjon vil nok helst forbinde navnet hans med Tungtvanns «Pøbla» som var en stor hitsingel i 2001/2002, der Terje brummer «Kom nu te poenget!».

Terje Nilsen selv kan ikke sies å være høyrøstet på egne vegne, men med dette albumet ønsker vi at enda flere skal få muligheten til å oppdage denne fantastiske visesangeren. Arbeidet med det nye albumet «N'te gang», startet da den tidligere bassisten i «Dance with a stranger», Yngve Moe ble en del av trioen «Voksne herrers orkester» sammen med Harald Dahlstrøm (tangenter) og Steinar Krokstad (trommer). Yngve som kjente Terje Nilsen fra tidligere mente at trioen som holder til i Bergen ville være riktig for Terjes musikk. I 2002 inviterte han Terje til Bergen for å være med på en konsert og en studiosession. Siden den gang har de med stor entusiasme og dugnadsånd vært i studio og jobbet med albumet når de har hatt tid og anledning.

Nå er albumet endelig klart for publikum og Yngves tro på at «De voksne herrers orkester» var riktig for Terje Nilsens viser og musikk må sies å ha slått til.

Diskografi:

  • Æ (1977)
  • Pop (1983)
  • Sørpolnissen (1987)
  • Kanskje (1990)
  • Sånn (1996)
  • N`te gang (2005)

Priser:

  • Blix-prisen 1997 (Nordnorsk forfatterforenings/Samlagets tekstforfatterpris)
  • Rolf Gamleng prisen 2002 (Fond for utøvende kunstnere)
  • Bodø Kommunes Kulturpris 2002
  • Nordlandsprofilen under Nordlands Musikkfestuke 2003