Inger Lise Rypdal og Viggo Sandvik i nytt Prøysensamarbeid.

I 2014 er det 100 år siden Alf Prøysen ble født på Rudshøgda i Ringsaker. Alf Prøysen (1914-70) var en av Norges fremste kulturarbeidere, visediktere og forfattere, og har gjennom livsverket sitt formidlet livsvisdom og hverdagsskildringer som i dag er en svært verdifull del av vår kulturarv.


Inger Lise Rypdal og Viggo Sandvik har vokst opp med Prøysen. «Prøysen og øss» er en hyllest til visedikteren. Albumet inneholder 12 av deres Prøysen favoritter og med seg har de noen av landets beste musikere. Dette er deres første plateprosjekt sammen.    Sist Inger Lise Rypdal og Viggo Sandvik tolket Prøysen, var i forestillingen Tango for to. Planen var elleve forestillinger på Christiania teater (2008). Det endte med turné og 81 forestillinger rundt om i landet. Likeledes ble Sandviks trubadursamarbeid med Göran Fristorp i forestillingen «Prøysen møter Taube» en solid publikumstreffer.
Inger Lise og Viggo er begge opptatt av at Prøysen ikke skal bli en museumsgjenstand. Det som er bra blir gjort om og om igjen. Det er en arv vi må ta vare på, sier Inger Lise. Jeg tilhører generasjonen som har vokst opp med Prøysen. Min første befatning med musikk var gjennom han. Store komponister i den klassiske tradisjonen blir stadig innspilt, og Prøysen tekster og hans tonesettere var usedvanlig dyktige komponister som bl.a. Christian Hartmann, Bjarne Amdahl, Egil Monn-Iversen og Robert Normann, tåler nye innspillinger uttaler Viggo.
Medvirkende: Morten Reppesgård (Piano/trekkspill), Mats Grønner (Gitarer),            Bjørn Holm (Bass), Trond Augland (Trommer/perkusjon), Hege Rimestad (Fele). Produsent: Morten Reppesgård.