The European Highwaymen

Bak navnet The European Highwaymen skjuler det seg tre erfarne og kompromissløse artist som aldri har latt seg forføre av moteblaff og trendriktige bølger.

Artistene er ; G.Thomas,  Ove Støylen,  Arly Karlsen. De har turnert land og strand i en mannsalder, opptrådt på mang en countryfestival i Norge, Europa og USA. Alle tre har gitt ut en rekke soloalbum, solgt et mangfold av plater og hatt flere låter på hitlistene i flere land. Det ambisiøse navnet The European Highwaymen falt naturlig, da de alle tre turnerer langs den Europeiske landevei store deler av året. Det er heller ingen tvil om at de alle har røtter til de legendariske originale amerikanske  ”The Highwaymen”. De utfyller hverandre disse countrygutta,  G.Thomas føler outlaw musikkens nærvær, Arly Karlsen har Mr. Cash i blodet og Ove Støylen oser av Hank Williams og Allan Jackson i uttrykket. Samarbeidet startet på en hyllestkonsert til Kris Kristofferson i Kristiansand i 2006, der de fant tonen og bestemte seg for å starte et musikalsk samarbeid. Siden har det gått slag islag med mange konserter og gode kritikker. Albumet inneholder låter fra alle de tre dyktige låtskriverne foruten egne tolkninger av noen av sine favorittlåter. Debutalbum «Spinning» er innspillt i Buck`s Place Recording Studio, Nashville med musikere fra øverste hylle. Dave Row (bassist for Johnny Cash i 10 år) som arrangør og bandleder. Legendariske Bobby Bare som medprodusent og tekniker Buck Jarrell (spillt med bl.a Waylon Jennings  og Dolly Parton) . 
Bandet består av: Mike Baker: El.guitar/accustic guitar. Mike Schrimpf: Keys/ Harmonica. Mark Beckett: Drums. Dave Roe: Bass. Wayne Bridge: Steel/dobro. Charles Vaughn: Mandolin/Banjo/Fiddle.