Eggensongar

Jørund Fluge Samuelsens debutalbumet er basert på Arnljot Eggens tekster og tonesatt av Jørund derav titelen “Eggensongar”

“Eggensongar” er debutalbumet til Jørund Fluge Samuelsen. Jørund fikk sitt musikalske gjennombrudd da han dannet bandet Trang Fødsel sammen med Hans Petter Aaserud i Bergen, 1992.
Samuelsen/Aaserud sto bak en rekke hits som bl.a.  “Kursiv” og “Drømmedame”.
Jørund Fluge Samuelsens debutalbum er basert på Arnljot Eggens tekster og tonesatt av Jørund derav titelen “Eggensongar”
Jørund ble oppmerksom på Arnljot Eggen (født 13 august 1923)  for fem år siden da Odd Nordstoga ga han en bunke av diktene og mente han burde skrive musikk til dem.

Arnljot Eggen debuterte i 1951 med diktsamlingen “Eld og is” og kan vise til et omfattende forfattarskap i et tidsrom på mer enn 45 år. Med debutsamlingen startet en forfattargjerning som omfatter elleve diktsamlinger. Han har også skrevet seks diktsamlinger for barn, i tillegg til teaterstykker og viser, og han har gjendiktet bl.a. russisk og polsk lyrikk. Eggen har også fått en rekke priser for sitt forfatterskap som: Noregs Mållags barnebokpris 1963 (saman med Johannes Heggeland og Knut Hauge). Dagbladprisen 1968. Melsom-prisen 1971 for Bakside-viser. Kritikarprisen 1982 for Den lange streiken. Doblougprisen 1985. Melsom-prisen 1989 for Det flyktige varige
Samme uken som Jørund debuterer som soloartist fyller forfatteren Arnljot Eggen 85 år.

Om dikteren Arnljot Eggen sier Jørund;
Eggens dikt var engasjerte, men ikke fulle av slagord. Det likte jeg. De er poetiske, velformulerte, setter ord på ting jeg selv er opptatt av og egnet seg veldig godt som utgangspunkt for visemusikk. Dessuten var de på nynorsk. Jeg skjønner i grunnen ikke hvorfor noen stusser på at jeg synger på nynorsk, når ingen stusser på at norske artister synger på engelsk. Jeg hadde nynorsk som hovedmål til jeg var 16. Det faller meg langt mer naturlig å synge nynorsk enn engelsk.

Blant musikkere på “Eggensongar” medvirker bl.a.:
Jørund Fluge Samuelsen: vokal, munnspill, tamburin, kor
John Vinge: tangentinstrument, kor. Olav Torgeir Kopsland: elgitar
Odd Nordstoga: akkustisk gitar, kor. Jørun Bøgeberg: bass
Knut Aalefjær: trommer. Lars Horntveth: baritonsaksofon
Lynni Trekrem: sang