Kristin Skaare "VAR"

Her er det balsam. Her er det uro. Dette er en plate det er godt å lytte til, og den tåler å bli hørta igjen og igjen...

Du har sett henne på TV. Du har hørt henne på radio. Og hun befinner seg ganske sikkert i cd-samlingen din også. Kristin Skaare har gjennom to tiå medvirket i norsk musikkliv på topp nivå, og hun beveger seg med letthet mellom ulike musikalske stilarter. Skaare er den eneste kvinnelige multiinstrumentalisten i et musikkmiljø, tungt representrert av gutta boys.

Mange husker henne fra mangeårig samarbeid med Kari Bremnes, av utenlandske artister kan nevnes Rick Danko (The Band) og Bjørn Afzelius. Hun jobber for tiden med Anne Grete Preus og har gjort stor suksess på

Nationaltheatret i den senere tid med forestillingene KOM (Allan Edwalls verden, Øystein Røger) og NÅ (Anne Marit Jacobsen, med dikt av Hans Børli), som musikalsk leder/arrangør/komponist.

Kristin Skaare har sammarbeidet med "alle". Ved et utvalg blant høstens plateartister finner vi VAMP, Herborg Kråkevik, Rita Eriksen, Halfdan Sivertsen, Knut Reiersrud, Lars Bremnes, Onkel Tuka og Erik Flaa (idol).

Dette er Kristins eget hjertebarn. Hun satte seg ned i Kulturkirken Jakob og lette etter stillhet.

Så tok hun med seg medmusikere valgt fra øverste hylle, delte produsent-stolen med Jan Erik Kongshaug i Rainbow Studio og resultatet er blitt en vakker meditasjonsplate med enkelte jazzelementer.

Skaare har selv vokst opp i kirkemiljøer. Det er salmer og bedehus-sanger som blir satt sammen med hennes egne komposisjoner. Jon Christensen, Erland Dahlen og Bjørn Kjellemyr bidrar til at uttrykket er både maskulint og feminint på samme tid.

Platen er var. Den er varsom. Det er også noe skjerpet uttrykk på denne platen, som om man værer noe.... Her er det balsam. Her er det uro. Dette er en plate det er godt å lytte til, og den tåler å bli hørta igjen og igjen...