Du spør meg om sannhet

EN AV NORGES MEST HELSTØPTE OG KRITIKEROSTE ARTIST MED NYTT ALBUM INNSPILT I AUSTIN, TEXAS.

Texas er så stort. Da jeg ga ut mitt første soloalbum i 2004, så hadde jeg vært i Texas noen år og blitt inspirert. Jeg så aldri for meg da at jeg skulle dra tilbake dit for å spille inn album i denne store staten.
Flere av mine aller største inspirasjonskilder i sanger/låtskriver-tradisjonen kommer fra nettopp Texas. Sterke melodier lagd over få akkorder, og jordnær historiefortelling er noe av essensen i denne tradisjonen.
Litt uvirkelig, men en fantastisk reise har det vært for meg, det å få spille inn album med verdensklasse-musikere innenfor min sjanger. Musikere som har jobbet i studio med Leonard Cohen,
Bob Dylan, Townes Van Zandt, Joe Ely, og en hel del flere. Mitch Watkins, som til vanlig spiller med Cohen, sitter i The Zone Recording Studio, og vi lytter til opptaket av «I øyet av stormen», han er tydelig beveget og rørt. Da låta har spilt ut, så sier han rolig: «Man, this is one of the most beautiful things I think I’ve ever heard.»
Gene Elders har siden tidlig 80-tallet spilt fele i bandet til George Strait. En lang periode
spilte han også med Lyle Lovett & His Large Band, og i dette bandet har Paul Glasse og Mitch Watkins medvirket. Sammen med Brian Standefer så har dette vært stammen i bandet The Fabulous Royals, bandet som har formet og skapt mitt nye album,  Du spør meg om sannhet. I tillegg medvirker Joel Guzman, Glenn Fukunaga, Betty Elders, Terry Hale, Elin Moen Rusten og Tore Blestrud på flere låter. Alle disse fantastiske musikerne har gitt av seg sjøl hele veien, og alle har bidratt i den kreative prosessen med arrangement rundt låtene.
Mitt femte soloalbum er ferdig, og jeg er veldig stolt. Jeg er veldig takknemlig for  å ha fått muligheten til å gå i studio og lage plate med folk som har vært med på å forme den musikken som har vært min store inspirasjonskilde gjennom mange år.
Tusen takk.

Roy Lønhøiden, mars 2015