Astrid Kloster – Spor

Astrid Kloster, vokalist i Aftenlandet, traff Kenneth Sivertsen første gang på slutten av 90-tallet. De begynte etter hvert å turnere sammen, først med Aftenlandet og senere som duo,  og utviklet etter hvert et sterkt vennskap. Astrid ble fasinert av de store kontrastene og energien som bodde i den lille mannen: “Kenneth kunne være sår og redd i det ene øyeblikket, og full av slapstick-humor i det neste.”

Hun ble også utrolig betatt av musikken hans; av melankolien og av de sterke melodiene.

Kenneth ønsket å skrive musikk til Astrid’s soloalbum, men sykdommen hans gjorde etter hvert at dette ikke kunne gjennomføres. For noen år tilbake spurte NRK P1 henne, om å gjøre et innslag i Norsk på Norsk, der en skulle fremføre en låt av en norsk artist en satte høyt. Valget falt naturlig på Kenneth Sivertsen, og låten “Det nye toget”. Med dette dukket ideen om å gjøre en plate med visene hans opp.

Astrid ønsket å løfte fram musikken hans på nytt, mens han ennå levde. Kenneth satte stor pris på planene, og da de møttes siste gang sommeren 2006, trillet tårene nedover kinnene hans, mens de snakket om prosjektet. Dessverre døde Kenneth før han rakk å høre plata.

“Spor” er ei plate som viser melankolikeren Kenneth Sivertsen, derav de åtte balladene. Låtene “Tru ikke alt” og “Min båt”, viser noe av Kenneth’s utømmelige energi og  humor. Duettene  på plata er gjort utelukkende med felles venner og kolleger av Kenneth og Astrid; Jon Eikemo, Heine Totland og Jan Ingvar Toft.

Kenneth’s søster Solfrid Sivertsen har skrevet teksten til Astrid’s egen låt “Spor”. Dette er en tekst fra søster til bror, skrevet etter Kenneths død. Som bonusspor har hun tatt med stuntdiktet “Eg vil heim”, der Kenneth Sivertsen selv gir oss en siste hilsen.

Med “Spor” ønsker Astrid å speile kontrastene i Kenneth Sivertsen, både musikalsk, tekstlig og gjennom bildene på coveret; det vakre, humoren og dragningen mot det mørke.