Byting

Et nytt og spennende band fra Bø i Midt-Telemark. Bandet har beina godt planta innenfor folkrock.

Byting fikk sitt gjennombrudd via Nrk Telemarkscenen. De tre låtene de spilte live i Nrk studio er de mest spilte låtene fra Telemarkscenen med  «Mann av glass»  på toppen. Bandet har hatt et travelt 2014 med plateinnspilling og mange spillejobber over hele Sør-Norge. Byting er også involvert musikalsk i en ny TV-serie som blir å se på TVNorge-plattformen.

For de som måtte lure blir betegnelsen «byting» brukt som beskrivelse av en person som til tider er en villbasse, eller som de sier; - Men heilt ubrukeleg e'n nå au, den bytingen. Bandets låtskriver og vokalist Thomas Hellekås skriver om livets realiteter, selvopplevd eller gjenfortalt, på godt og vondt. Telemarkingen Thomas synger på klingende «Bømål». Byting spiller en miks av folkrock, country og norsk folkemusikk. Med tre ganger norgesmester, vinner av folkelarmsprisen på hardingfele, Per Anders Buen i orkesteret, bør man kunne si at folkemusikken er godt ivaretatt.

Byting består av: Thomas Hellekås (vokal/gitar), Per Anders Buen Garnås (hardingfele), Svein Eivind Mo Haugan (gitar), Marius Skjelbred (bass), Halvor Halvorsen (trommer).