Ny felebasert EP fra NI LIV: «Stram deg opp»

Ni Liv er et femmannsband fra Telemark med tekster på Bø-dialekt og musikk i country- og americana-sjangeren. Nå kommer bandet med ep-en «Stram deg opp» som inneholder fire låter.

Live i studio

Alle låtene er spilt inn live i bandets eget studio, med gutta sjøl som studioteknikere og produsenter. Ni Liv har siden albumet «Langhelg» i 2011 spilt inn alle platene sine på live-måten. Da klarer de best å fange energien i låtene: Det som får musikken til å hoppe ut av høytalerene og si: «Hør på meg!»


Tømmerhus-sound
Studioet er et tømmerhus på heimgården til trommeslager Eivind Aase i Flatdal. Den varme akustikken i trebygningen preger sounden på denne ep-en. Det er nært og naturlig.

Groovy felecountry
Musikken er denne gangen særlig bygd opp rundt Jon Solbergs drivende felespill og Eivind Aases leikne trommegroove. Fokuset har hele tida vært på å få til en livlig, ekte og personlig sound:
Få instrumenter og tydelige stemmer.

Tekster uten filter
Jon Solbergs tekster er mer direkte enn tidligere, uten filter og med tydelig budskap. Jon sier det slik: «Ein god sangtekst er ein tekst som du forstår fyrste gong du høyrer. Men tiande gong du høyrer, forstår du at du ikkje forstod alt den fyrste gongen likevel.»

«Stram deg opp» er Ni Liv slik de trives best: Fem gode kompiser som spiller sammen, live i sitt eget studio. Release: 15. mai 2015

Ni Liv er:
Jon Solberg: sang, fele og ak. gitar
Eivind Aase: trommer og kor
Knut Olav Sandvik: bass og kor
Jan Birger Akerhaugen: el. gitar og kor
Terje Meisingset: orgel, wurlitzer og trekkspill