Deres jul

"Deres jul" er STAUT sin julehilsen til alle som gleder seg over jula, men samtidig har en liten tanke for alle som opplever at høytiden kan inneholde helt andre kuler enn de vi henger på treet.

STAUT har etablert seg som et av de aller største folkrockbandene i Norge, og publikum møter opp i hopetall for å høre ”live” den friske Valdres-gruppas egenart og sterke musikkuttrykk. Musikken beskrives som en herlig "rockete" miks av Nordstoga og Vømmøl Spellemannslag, med tilhørende dype tekster som virkelig får en til å reflektere. Og: allsangfaktoren er meget høy!
De 6 musikerne, som fant hverandre så sent som i 2009, har bred bakgrunn fra både folkemusikk, rock, pop og jazz. Et bredt spekter med andre ord. Staut selv beskriver musikkskapelsesprosessen som et ”anarki innenfor tynne vegger” der resultatet ender opp med "å låte STAUT”.
Det selvtitulerte debultalbumet ”STAUT” kom i 2010 og gikk rett inn på VG lista, ble liggende der i 11 uker, og solgte over 12.000 eks. Oppfølgeralbumet ”Eigarlaus”, som ble sluppet i november 2011, gikk rett inn på 2. plass på VG lista og har passert samme salgstall som debuten med god margin. Bandet tredje album ”Stugureint”  hadde release mars 2013 og gikk rett inn på 1.plass på VG-lista og lå der i 12 uker.                  Alle albumene har høstet både 6’ere og mange 5’ere i en samstemt musikkpresse.
STAUT hadde gleden av å åpne Spellemannsprisen i Oslo Spektrum mars 2011, og var også en av artistene i serien "Postkort 2012" på NRK P1 og NRK TV.
Staut er et av Norges mestspillende band og det er for tida få band som blir forespurt såpass hyppig som STAUT, og man kan trygt påstå at det heller ikke er mange band som klarer å skape like god stemning på hvert eneste stopp på veien.

"Deres jul" er STAUT sin julehilsen til alle som gleder seg over jula, men samtidig har en liten tanke for alle som opplever at høytiden kan inneholde helt andre kuler enn de vi henger på treet. God jul - også til de vi ikke ser fra Navleskuetoppen!

STAUT er: Gaute Lein Ausrød (vokal, gitar), Ørnulf Juvkam Dyve (tangenter, kor), Asle Tronrud (feler, kor), Dag Arve Sandnes (gitarer, slide), Torgeir Bolstad (kontrabass, kor) og Frode Flatland (trommer, kor).