Sangene langs veien

Sangene langs veien er Trond Granlunds oppsummering etter 40 års jubileum som plateartist og i år er det 50 år siden han gjorde sin første konsert.

Trond Granlund har gått veien fra rock'n'roll på 60 og 70-tallet, via popstjerneliv på det glade 80-tallet (inkludert en Spellemann for popalbumet Pleasant Surprise i 1981), til å ende opp som en av Norges mest populære roots-artister. Han har utgitt hele 20 album, de siste seks av dem på norsk. Trond Granlund har virkelig sunget seg inn i hjertene til norske radiolyttere i årene som har gått siden den norske debuten med "Tida er’e ingen som kan snu" fra 1995. Siden har han funnet seg særdeles godt tilrette innenfor det norskspråklige.

Sangene langs veien er Trond Granlunds oppsummering etter 40 års jubileum som plateartist og i år er det 50 år siden han gjorde sin første konsert. Vinteren 1964 gjorde Trond sin første konsert med band på Høvringen i Gudbrandsdalen. Den gangen sang de bare Beatles-låter.
                            

Tittelsporet «Sangene langs veien» er en nyskrevet låt fra Tronds gode venn Guren Hagen. Albumet inneholder fem nye kutt, noen rariteter, og noen av hans favorittinnspillinger. Trond er veldig stolt av nyinnspillingene på albumet som «Sangene langs veien», «Langt inni skauen» og «Ned i et høl».  Ellers inneholder plata to duetter med Joachim Nielsen (Jokke & Valentinerne), «Vaterlands Bru» og «Ut av byen». Samt to innspillinger sammen med Lørenskog Mannskor, «Losbylinna», som gikk til topps på Norsktoppen, og «Himmel på jord». Begge disse sangene har kun vært utgitt på Mannskorets lokale utgivelser. Albumet avsluttes med et instrumentalspor, «Gittes have», som Hans Graasvold og Trond spilte inn i 1998, og som han nå tar med for å hylle denne fantastiske gitaristen som gikk bort alt for tidlig, november 2012.