Finnes det mer enn et geografisk slektskap mellom Alf Prøysen og Vidar Sandbeck?

Guren Hagen mener at koloritten av de to står nærmere hverandre enn vi kanskje tenker over.
 Både Sandbeck og Prøysen hadde et hjerte for barna og de ofte sterke og ensomme kvinnene som var selve limet i samfunnet på Hedemarken og nord i skogene i Østerdalen. 
Fortellingene og sangene deres løfter frem sliterene, barna og de små i samfunnet, og de klarte også med et skråblikk og med varm ironi å vise forskjellene mellom høy og lav i sin samtid. Guren ønsker å løfte begge frem uten å favorisere. Fem viser fra hver tolker han på sin egenartede måte. 
Han har også skrevet to sanger hvor han vil hedre sine forbilder og på denne måten vise at det finnes årer av blod med samme tradisjon i hans egne viser.

Nyinnspilling av Det store i det små, Gurens Prøysenhyllest fra 1998, nå med et  ekstra vers og i duett med Henning Kvitnes. Og en helt nyskrevet hyllestlåt til Vidar Sandbeck Øst for sol... i duett med Aud Ingebjørg Barstad (Katthult).

Guren Hagen er etablert som en av våre fremste visekunstnere, som tar vare på  tradisjonene i et vise/pop landskap. 
Han fikk Prøysen-prisen I 2001, dialektprisen i 2008 for sin bruk av Rendalsdialekt i sang og tale og Hedmark fylkeskommunes kulturpris for 2009.

Guren Hagen har også etablert seg som låtskriver og tekstforfatter for andre artister som bl.a. Sissel Kyrkjebø og Ole Edvard Antonsens. Han har også turnert  med Ole Edvard Antonsens, Narum, Frida Ånnevik og Knut Anders.