Fra Gymsal til Abbey Road

LOTHE har sitt utspring fra bandet Fabel, som frontfigur Odd-Erik Lothe ledet gjennom 5 kritikerroste album i perioden 1996-2007.

LOTHE albumdebuterer 24. august med Blå song. Fra før av har bandet den mye spilte radiosingelen "Stjerneklart" (2010) på rullebladet.
Første smakebit fra albumet, “Vere to”, har tilsammen fått 12 uker på NRK P1s  B-liste.
Blå song inneholder 11 låter, fremført på uforfalsket nordfjordmål. Sjangermessig har sangene rot i den nordiske visetradisjonen, men har fått farge av både jazz, blues, 60/70-tallspop og folkemusikk fra inn- og utland.
Tekstlig er dette et modent album fra en låtskriver som har levd lenge nok til å gi plass til både tvilen og tryggheten  i den mangefasetterte kjærligheten. Albumet er også på mange måter en kjærlighetserklæring til Nordfjord, hjemstedet til Odd-Erik Lothe. Platen er i tillegg spilt inn live i sistnevntes gamle gymsal fra videregående, som nå er et studio tilknyttet Operahuset Nordfjord. Pussig nok er albumet sluttstilt i legendariske Abbey Road.
Gjester på albumet er mellom andre Olav Stedje, Line Dybedal og Sigrid Moldestad.           Blå song er produsert av Erlend Fauske
LOTHE er:  Odd-Erik Lothe: Gitar og vokal. Ståle Søndrål Wick: Gitarar
Halvor Folgerø: Bass. Jan Erik Reknes: Trompet og kor.
Tor Bjarne Bjelland: Trommer.