“Ein fot innafor”

VON fra Heidal i Gudbrandsdalen, er et band som på kort tid ha gjort seg godt bemerket i musikknorge. Flere sterke plasseringer på VG-lista med både debutalbumet VON (2010) og oppfølgeren MANGE VEIGJE (2011), har høstet svært gode kritikker i aviser landet over.

Musikalsk ligger VON i landskapet mellom rock og nyere americana. Heidalsdialekten er dessutten ein fantastisk parhest til nevnte tonefølge.


Tekst og melodi står Geir Sletten og Ole Jonny Bekkemellem for. Bekkemellem fikk Sel kommunes kulturpris for 2006. Bandet har reiste land  og strand i kongeriket, som bl.a. Rocktober Finnsnes, Country Music Festival Vinstra, Rakfiskfestivalen Fagernes og for et fullsatt Rockefeller, Oslo.

“Ein fot innafor” fikk en lenger og betydelig vankeligere svangerskap da de midt i innspillingen fikk den tragiske meldingen om at bassisten Erik Holen hadde mistet livet. En god venn og kollega var borte. Når prosessen kom i gang igjen opplevde de at det var en god måte å jobbe seg igjennom en vanskelig tid på.
Albumet er innspilt i et av de mest anerkjente analoge innspillingsstudioene på denne siden av Atlanteren, Juke Joint Studio på Notodden.

VON består av: Geir Sletten: Vokal/gitar. Ole Jonny Bekkemellem: Gitar/vokal/banjo. Erik Holen: Bass. Erling Lid: Trommer/percussion og Vebjørn Hoff: Hammond og piano og Odd Halvard Seterdal: Lead gitar, mandolin.