Staut «Makalaus»

STAUT vil starte året 2019 med nytt album og slipper sin sjette album 4 januar, med releasekonsert på Sentrum Scene 12 januar.

Med kombinasjonen fengende melodier, sterke og gode tekster, særdeles dyktige musikere og ikke minst et voldsomt driv og energi på scenen, har gjengen fra Valdres vokst seg opp til å bli en av de absolutt ledende i sin sjanger.

Staut har både gullplater og førsteplass på albumlista å vise til, samt en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche. Det har vært store og profilerte TV-opptredener, en solid rekke radiolistinger, og ikke minst: kvalitet hele veien.

Gjennom 2018 har sekstetten som alltid de siste årene turnert flittig for fulle hus Norge rundt, men de har også rukket å slippe tre singler. Den seneste singelen ut, «Leika Like Ved», viser at Staut er like aktuelle som før, og ligger i høy rotasjon på NRK P1.

Singelen som ble sluppet i oktober markerte samtidig oppkjøringen til bandets nye fullengder som slippes allerede 4. januar 2019, et album som følger opp «Ja» fra 2017, og hvor Aftenposten og Dagbladet var sjeldent samstemte da de kastet terningene til femmere og de begge kalte albumet for «Feiende flott folkrock».

Albumet har fått tittelen «Makalaus», noe som er langt fra tilfeldig.
"Makalaus er en fjelltopp som ligger på grensa mellom Nord-Aurdal og Sør-Aurdal i den sørlige delen av Valdres. Turen opp dit er verken lang eller krevende men når man er oppe møtes man av en panoramautsikt som i alle himmelretninger er makeløs – på sin måte.
Det er denne utsikten vi i STAUT vil vise folket når de nå gir ut sitt sjette album. Vi håper å ta folket med på en musikalsk topptur som ikke er for lang og krevende men som likevel gir en vidstrakt panoramautsikt inn i vårt landskap av ord og toner. Her vil du finne ville, rytmiske stryk, stille tjern med vare toner, melankolske, mollstemte  solnedganger og et yrende dyreliv med dansende tiur i yppig lek, en lyrisk rev som muligens lurer deg første gang du hører den - og kanskje, om du lytter nøye, kan du høre ei klok ugle som uler langt inne i skogene", forteller låtskriver Ørnulf Juvkam Dyve

Albumet spilles inn i Velvet Recoding, Spydeberg med produsent Alf Magne Hillestad. Limited edition i rød vinyl.

STAUT består av: Ørnulf Juvkam Dyve (piano,trekkspill,kor), Gaute Lein Ausrød (gitar,vokal), Torgeir Bolstad (kontrabass/kor), Asle Tronrud (fele/kor), Dag Arve Sandnes (gitar) og Frode Flatland (trommer/kor).

Låtoversikt

 • SpornrTittelTekstMusikkTid
 • 1Dans ein dansØrnulf Juvkam DyveØrnulf Juvkam Dyve03:19
 • 1Anne BrittOwe Astmo/Lars E.Carlsson Norsk tekst: Lasse JohansenOwe Astmo/Lars E.Carlsson02:53
 • 2Ta meg bortØrnulf Juvkam DyvenØrnulf Juvkam Dyve03:20
 • 3Koma ditØrnulf Juvkan DyveØrnulf Juvkan Dyve. Gaute Lein, Thom Hell03:52
 • 4Øpin grindØrnulf Juvkam DyveØrnulf Juvkam Dyve04:31
 • 5Må`n så må`nØrnulf Juvkam DyveØrnulf Juvkam Dyve03:31
 • 6Ein gongØrnulf Juvkam DyveØrnulf Juvkam Dyve03:19
 • 7Ærlig tjuvØrnulf Juvkam DyveØrnulf Juvkam Dyve03:44
 • 8Det bli sagtØrnulf Juvkam DyveØrnulf Juvkam Dyve04:56
 • 9SleggeljåØrnulf Juvkam DyveØrnulf Juvkam Dyve03:52
 • 10Leika like vedØrnulf Juvkam DyveØrnulf Juvkam Dyve03:44
 • 11Ein fin sangØrnulf Juvkam DyveØrnulf Juvkam Dyve03:51