Staut «Le me hange i fred»

Et av Norges mest populære band starter året med en smell. Nyttårsdressene har ikke engang kommet tilbake fra rens før Staut slipper EPen "Le Me Hange i Fred" på alle digitale plattformer.

Et innholdsrikt 2022 er over for sekstetten Staut, som igjen endelig har fått gjøre det de liker aller best: å gi ut musikk og turnere med den. Det skal de fortsette med i det som nå loves å bli et ENDA mer hektisk år. - både på utgivelses- og konsertfronten. Men, før bandet som har turnért Norge rundt oftere enn de fleste andre ensembler og samlet både førsteplasser på salgslistene og gullplater skal ut på veien igjen, brakstarter valdrisene året med å slippe det som faktisk er deres aller første EP.  «Le Me Henge i Fred» består av fire spor i beste Staut-ånd, med drivende energi, god produksjon, og ikke minst sterke tekster fra prisvinnende Ørnulf Dyve sin smarte penn.

Tekstforfatteren selv beskriver det tekstmessige innholdet på denne måten:
Le Me Hange i Fred
er en tur innom
hodet
og hverdagen
til en enkel mann
fra et sted
like i nærheten.Staut er:

Nærmest som en liten kuriositet er det verdt å merke seg at Staut for første gang har med seg langeleik på en låt. «Den ville» gjestes nemlig av to kongepokalvinnere i langeleik; brødrene Knut og Ole Aastad Bråten fra Valdres.
Både denne singelen og resten av EPen er spilt inn i Ørnulf Dyve sin kjeller, og produsert av Alf Magne Hillestad. Jonas Kroon står for miksing og mastring.


«Le Me Henge i Fred» blir det første slippet fra Staut i 2023, og allerede nå kan bandet love at det er mer i vente. Hva dette er må du vente litt lenger, men vi kan love at Staut kommer til å ha sitt mest produktive år på utgivelsesfronten så langt i sin karriere.

 

Gaute Lein
Asle Tronrud
Ørnulf Juvkam Dyve
Dag Arve Sandnes
Frode Flatland
Torgeir Bolstad

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1Le me hange i fredØrnulf Juvam DyveØrnulf Juvam Dyve03:13
  • 2Tommellause TorØrnulf Juvkan DyveØrnulf Juvkan Dyve03:20
  • 3Bilde tå ein mannØrnulf Juvkam DyveØrnulf Juvkam Dyve03:50
  • 4Den villeØrnulf Juvkam DyveØrnulf Juvkam Dyve03:22