Humming People «Caravelle»

Humming People forbreder oppfølgeren til albumet «City of lost men» som ble et lite gjennombrudd for bandet i 2014. Humming People fikk sin første A-listing på Nrk med låt "Silver Spoon" og som duettpartner på låta "Lost Men" hadde de selveste Emmylou Harris.

Humming People har sitt opphav på Toten og består av fire unge menn midtveis i 20 årene. Allerede i ung alder var det artister som Johnny Cash og Bob Dylan som fylte båndene på de hjemmelagde kassettene deres. Og med dette som inspirasjonskilde møttes guttene på en onkels låve for å synge, spille og skrive sanger. Og det var noe spesielt som skjedde når den amerikanske tradisjonsmusikken kom i møte med den norske kulturen: selv om det hørtes amerikansk ut, var det noe som var annerledes. Guttene gikk ikke i boots og skinnvest, men med høyvannsstøvler og lusekofte. Tekstene var ærlige og historiefortellende,  -og det føltes på kroppen, det smakte jordnært og godt på ekte countryvis, men de sang om noe mer enn bare «highways and guns», det norske liv fikk også plass. Du kunne rett og slett ane lukten av stabbur og fjøs når disse gutta spilte, og slik er det fortsatt. Humming People har funnet sitt eget og unike uttrykk. Det vekkes en nysgjerrighet hos lytteren, både i innland og utland, har guttene fått erfare. Det appelerer til ung som gammel, nordmann som amerikaner. To kulturer har krasjet på underfult, vakkert vis.

Siden 2007 har Humming People tilbakelagt mer enn 600 konserter i inn og utland. Musikken har tatt dem til hver en bortgjemt krok i vårt eget land, samt land som Russland, Nederland, USA, Kambodsja, Irland, Israel, Etiopia, Sverige og Danmark. Med et snitt på litt over 100 konserter i året har Humming People blitt et liveband i særklasse. Albumet ble også utgitt på LP (GRAMLP16109) i sort og et lite bergenset opplag på 218 eks. i hvit vinyl.

Produsent Phil Madeira (Emmylou Harris, Civil Wars, Buddy Miller, Mindy Smith)

Humming People består av: Joakim Hansen (vokal/bass), John Hjeldsbakken (gitarer/kor), Christer Slaaen (gitarer/kor), Øyvind Bergsaune (trommer). Diskografi: «A hope no man can bind» (2009), «Live at Halden Prison» (2010), «City of Lost Men» (2014).

Låtoversikt

 • SpornrTittelTekstMusikkTid
 • 1FreedomChrister Slaaen/Phil MadeiraChrister Slaaen/Phil Madeira03:36
 • 2Glory BoundJoakim Hansen Solbakken/Phil MadeiraJoakim Hansen Solbakken/Phil Madeira02:35
 • 3CaravelleChrister Slaaen/Phil MadeiraChrister Slaaen/Phil Madeira04:22
 • 4StockholmPhil MadeiraPhil Madeira03:54
 • 5Waitin' On SatanChrister Slaaen/Phil MadeiraChrister Slaaen/Phil Madeira03:08
 • 6I Hope She Don'tJoakim Hansen Solbakken/Phil MadeiraJoakim Hansen Solbakken/Phil Madeira02:50
 • 7Boy Come HomeChrister Slaaen/Joakin Hansen Solberg/Phil MadeiraChrister Slaaen/Joakim Hansen Solberg/Phil Madeira04:26
 • 8Wishing WellChrister Slaaen/Phil MadeiraChrister Slaaen/Phil Madeira02:45
 • 9Bullet trainJoakim Hansen Solbakken/Phil MadeiraJoakim Hansen Solbakken/Phil Madeira04:16
 • 10Get ByChrister Slaaen/Joakin Hansen Solberg/John Hjeldsbakken/Phil MadeiraChrister Slaaen/Joakin Hansen Solberg/John Hjeldsbakken/Phil Madeira04:21