Lewi Bergrud «Mayday»

Ønsker du å la deg berøre av musikk? Vil du ha ekte musikkopplevelser som treffer deg midt i hjertet

Lewi er en artist i ordets rette forstand. Han elsker å spille live og har opptrådt siden han var liten guttunge. Han er en ettertraktet bassist og mulitmusiker, og han har backet landets beste artister i årevis. Men nå er han her med sin andre soloplate "Mayday" som han gleder seg til å ta med ut på veien.


Når Lewi entrer scenen er det et musikalsk kinderegg som møter deg. For det første: Får du ikke bakoversveis av Lewis stemme og formidling er du enten følelsesmessig avstumpet eller du mangler rett og slett hår. For det andre serverer Lewi deg melodiøs, sjelfull poprock med både kraft og tyngde, som blir fulgt av sterke tekster om livet. For det tredje får du et musikalsk multitalent som leker seg med både gitarer, bass og tangenter mens han synger fletta av de fleste.

Alle liker Lewi. Han kan trollbinde et lyttende publikum i en kirke en torsdag. Påfølgende lørdag kan han få publikum i en mørk, tysk rockeklubb til å hoppe. Jublende. Skrikende. «MEHR! MEHR!»

Sammen med barndomskompisen og Stjernekampvinner Knut Anders Sørum og bandet Expect turnerte han USA og Europa på kryss og tvers.
I de senere år har Lewi turnert med Kurt Nilsen og Narum, og i tillegg gir han 30.000 publikummere gåsehud hvert sommer på «Urbane Totninger» - Norges største sommershow.
Du har kanskje sett ham på Beat for Beat. Kan hende så du ham på TV2, med sin fantastiske norske versjon av «Farytales of New York». Og du har garantert sett ham på ei scene i nærheten av deg, som «han sykt gode bassisten som korer som en gud!»
Da Lewi gikk solo for første gang, skrev Oppland Arbeiderblad følgende: «Som vokalist har han for lengst markert seg som en av landets aller, aller sterkeste… låtene hans har refrenger som nekter å fjerne seg fra øregangene…»
Lewi er en ærlig artist på alle måter. Det er ikke noe jåleri. Ikke noe juggel. Her er det kvalitet og ekte vare. Og han leverer. Alltid.
Det er ingen tvil: Lewi fortjener sitt eget publikum. Og publikum fortjener Lewi.

Albumet «Mayday» er innspilt i East Lake Studio ved Jon Anders Narum.

Låtoversikt

 • SpornrTittelTekstMusikkTid
 • 1UendeligLewi Bergrud/Torbjørn DyrudLewi Bergrud03:39
 • 3StjerneregnTrygve SkaugJoakim Styren/ Michael Clauss03:27
 • 4Pappas sangLiv Ragnhild SjursenLewi Bergrud/Knut Bjørnar Asphol03:13
 • 5Allting ordner segTrygve SkaugLewi Bergrud/Jon Anders Narum03:58
 • 6For alltid, kanskjeLewi Bergrud/Torbjørn DyrudLewi Bergrud04:23
 • 7Ikke gi opp nåMiriam VågaLewi Bergrud04:39
 • 8Sov nåLewi BergrudLewi Bergrud/Jon Anders Narum02:50
 • 9Har vi lærtGlenn Gulli/Janne Alvilde ArntzenGlenn Gulli/Lewi Bergrud05:09
 • 10MaydayTrygve SkaugLewi Bergrud06:56
 • 11Så lite livet varMiriam VågaJon Anders Narum05:06