Lewi leverer årets sommerhit5

Mayday
«Mayday»

Plateanmeldelser · Oppland Arbeiderblad · Dette er et album som vokser ved hver gjennomlytting – bortsett fra åpningssporet «Uendelig» som bare må bli sommerens store hit.

Det har drøyd og drøyd. Faktisk har det tatt så lang tid før Lewi Bergruds andre soloalbum ble ferdig, at man kan tolke tittelen til å være like bokstavelig ment som da John Lennon skrev «Help» – som jo var et rop om hjelp. Når det er sagt, er dette Lewi Bergruds selvangivelse.

Det er et album breddfull av mørke, undring, mothaker og arr i sjelen, men først og fremst er det en trygg artist som nå våger å sette ord på livet sitt – på norsk – vi hører. Sammenligner man med forgjengeren «Don't leave» er «Mayday» et mer eksperimentelt og poppete album. På mange måter kan man si Bergrud med å være så personlig og poppete på samme tid, tar en Sørum.

Kanskje ikke så rart det lukter litt klassisk Expect av «Allting ordner seg»? Dette er et album som vokser ved hver gjennomlytting – bortsett fra åpningssporet «Uendelig» som bare må bli sommerens store hit. For denne d'Sound-boblende og dønn catchy låta, med Nora Jabri som bunnsolid og trygg duettpartner, er rett og slett herlig avhengighetsskapende!

Les mer om «Mayday» fra Lewi Bergrud