Vakkert!5

To kvelder med
«To kvelder med»

Plateanmeldelser · Countrylandet · Mange har forsøkt seg på liveplater, og det med blandet hell. SJUENDE FAR I HUSET hører til dem som har kommet fra det med musikken i behold og vel så det.

Dobbel-CD har blitt tatt på to ulike steder. Den første fra et fullsatt Tindved kulturhage i Verdal i desember i fjor, mens den siste er innspilt fra en intimkonsert fra Lydhagen studio nå i januar.

Jeg liker dette bandet. Etter å ha hørt albumet flere ganger så er det noe her som sniker seg innom og fester seg. Stemmen til Stian Nessemo er behagelig, men ikke minst tydelig og jeg har ingen problemer med å forstå teksten. Den drukner ikke, samtidig som musikerne får slippe til. Bra produksjon.

Tekstene er også godt balansert. Tematikken er variende, og dermed unngår de å kjøre seg fast i et spor. Noe som gir økt lytteropplevelse.

Sjuende far i huset opplever jeg som underholdende og utrolig lett å like.  La gå, det blir kanskje en overdose med to plater og en del av låtene er litt for like, men det er både driv og gode musikalske prestasjoner – hva mer kan en forlange?

Sjangermessig beveger vi oss i landskapet mellom rock, country og folkemusikk og det fungerer bra. Trøndersk festband som har som mål å skape stemning, og det gjør de også.

Jeg merker at det er låtene hvor tempoet dras ned at jeg også automatisk skjerper lyttesansen, og det er naturlig ettersom jeg ikke er på fest og klar for allsang. «Åpen himmel» er virkelig en perle av en låt, og en stor positiv overraskelse var «Jørgen Hattemaker» og stor kred til Nessemo som gjør det med innlevelse og stor formidlingsevne. Høy ståpelsfaktor! Dette er tekst som du skal ha hjerte av stein om du ikke blir beveget av.

Når bandet på den andre skiva har beveget seg til Lydhagen studio så blir lydbildet både fortettet og akustisk, og det liker jeg. Det blir en ny lytteropplevelse ettersom instrumentene kommer tydeligere frem, og jeg synes at musikerne kommer mer til sin rett her. Herlig å høre Einar Olav Larsen på fele på «Bon’ i by’n» og «Fanden og fela»!

«Gammel mann» går rett hjem hos meg, og likeså «To hjerta» og viser formidlingen til dette bandet. Vakkert!

Booklet’en inneholder ikke tekstene, og det kunne det med fordel gjort. Når jeg lytter til plater så liker jeg å følge med på teksten, og jeg vet at mange andre også gjør det. Ellers er coveret smakfullt med mange gode bilder.

Kilde: countrylandet.no/anmeldelser/sterkt-livealbum-fra-trondelag/

Les mer om «To kvelder med» fra SJUENDE FAR i huset