Kvalitet, Tilfører visesangen nye elementer5

Takke meg tel
«Takke meg tel»

Plateanmeldelser · Bergens Tidene · Guren Hagen går sine egne veier når det gjelder visekomposisjon, og tilfører visesangen nye elementer

Guren Hagen - tidligere Prøysenprisvinner og med 25 år bak seg som artist - kommer her med sitt album nummer åtte. Som alltid kommer han med kvalitet.

Guren Hagen skriver musikken og fremfører visene. Tekstene er fordelt mellom Ove Røsbak (også han tidligere Prøysenprisvinner) og ham selv, og handler om de nære ting - i Prøysens ånd. Og om slektskapet til Alf Prøysen er tydelig, så er dette likevel originalt materiale både hva tekst og musikk angår.

Guren Hagen går sine egne veier når det gjelder visekomposisjon, og tilfører visesangen nye elementer - slik gode viseskapere gjerne bør gjøre. Sangen «Sammarsmårrå» har allerede surret og gått på radioen en stund - en vise til å bli glad av. Her er det flere å ta av.

Dette er uttrykket til en voksen visekunstner - han fylte femti for noen dager siden - en som har noe å formidle og som vet å formidle. Og kvalitet er det tvers igjennom.

ARILD BERG KARLSEN

Kilde: Kilde Bergens Tidene

Les mer om «Takke meg tel» fra Guren Hagen