Den vandrende kamelen Klara

Syng og lek med Kamelen Klara
«Syng og lek med Kamelen Klara»

Grammofon-nytt · Norgesglasset NRK P1 · Den er i ferd med å bli den nye Mikkel Rev - en sang som alle kan, men ingen vet hvordan har skrevet. Barnesangen «Kamelen Klara» har levd sitt eget liv.

"En tiger er for diger, og en flodhest er for brei..." Slik begynner sangen "Kamelen Klara", en barnevise som med sin enkle, litt pussige tekst og morsomme bevegelser synges i barnehager rundt om i landet.

Levd sitt eget liv

Sangen ble opprinnelig skrevet i 1981, av tekstforfatter Knut Anders Løken. Melodien er ved Carl Fredrik Falkenberg. Selv om sangen ikke har blitt gitt ut i orginalversjon før nå, er den godt kjent blant barn over hele landet.

For i 27 år har sangen levd sitt helt eget liv, uten at forfatteren skjønner helt hvordan det har skjedd.

- Vi skjønner ikke helt selv hvordan den har spredt seg, men tror at noen som jobber ved lærerskole kan ha hørt oss synge den en gang, sier Løken.

Ulik den opprinnelige

Han synes det er utrolig hyggelig at mange barn kan sangen hans, selv om den som synges i barnehager rundt omkring er ganske ulik den opprinnelige. Men når andre mennesker har gitt ut deler av låta uten at navnet til ham og melodiforfatter er nevnt, har han reagert.

- TONO ringte oss og advarte om at sangen var i ferd med å bli den nye Mikkel Rev - altså en sang mange kjenner, men ingen kjenner opphavet til. Det har gitt oss et spark til å utgi låta i orginalversjon, forteller Knut Anders Løken.

Norgesglasset NRK P1

Kilde: www.nrk.no/programmer/radio/norgesglasset/1.6147610

Les mer om «Syng og lek med Kamelen Klara» fra Kamelen Klara