David Bogen «Aldri glemme»

David er en grei odelsgutt fra Hedmark som fant musikken gjennom mors gamle konfirmasjonsgitar. Med den åpnet det seg en ny verden for åtteåringen, til foreldrenes glede og sorg. Mestringsfølelsen kom fort, selv om det var et selvstudium med ei gammel salmebok som pensum. For bakerst i den blå boka var det illustrert hvordan man skulle ta de forskjellige grepene, og sangene hadde besifring. De få salmene han hadde hørt før ble repetert i det uendelige. Det resulterte i at den neste bursdagsgaven ble en svart liten bassgitar med forsterker og hodetelefoner. Det ble det nye favorittinstrumentet, og sammen med kameratene Arne-Olav og Eirik ble det band og øvelser i kjelleren. Hos Arne-Olav vel og merke. Det ble spilt Beatles. Mye Beatles.

Gjennom årene har bassen og David holdt sammen. De har reist land og strand rundt sammen med ulike artister og stått på scena med Tone Damli, Kim Rune Hagen, Atle Pettersen, Birgitte Bergerud og mange andre mer eller mindre kjente musikkelskere. I 2017 startet David dette prosjektet, og har skrevet sanger og spilt konserter med eget band. Det synges om nære og kjente temaer, på en lett og ektefølt måte. En slik ekthet man gjerne finner mellom to kopper svart kaffe i ei lita stue inne i en furuskog et sted. Sangene har blitt godt tatt i mot og en sang har allerede fått spilletid på NRK P1
Et høydepunkt mange husker er bakgårdskonserten på Gaasa i Oslo. Det var den første ordentlige solrike vårdagen. Vinterleie og nedkjølte mennesker fylte opp bakgården for å suge til seg varmen fra sola og musikken. Fult hus og god stemning. Det er slikt som kler David Bogen og bandet best.

Fremover planlegger David og bandet flere utgivelser og konserter. Det er spilt inn et ni-spors album med produsenten Bjarne Stensli, og det er inngått avtale med plateselskapet Grammofon som vil gi ut singler og album. Den planlagte konserten i år på Herr Nilsen I Oslo måtte avlyses på grunn av viruset, men bandet er klare til å booke nye jobber når situasjonen bedrer seg.
Singelen Aldri Glemme er inspirert av, og til ære for de som sliter med å holde A4-fasongen på livet. Den heier på samtaler på ville veier og enkle spørsmål med vanskelige svar. Den heier på de som er usynlig syke, og på de som likevel ser det og gjør sitt beste for at det kanskjer kan bli litt bedre.

På scenen består bandet av Vetle Jarandsen (bass), Kurt Andre Aase (trommer), Stefan G. Stensrud (El-git), Robert Kaino (El-git.), Kristian Sæland (Orgel), Hanne B. Omdal (Kor), Hilde Sigmund (kor), og David Bogen (vokal og gitar). 

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1Aldri glømmeDavid BogenDavid Bogen03:32