David Bogen «Skal vi bli gamle sammen»

Skal vi bli gamle sammen er en romantisk låt. Den handler om brekte lårhalser, luking, tunge pianoer, gamle sanger, sofakos, og noen som vil bli gamle sammen. David har mange søsken, og denne låta ble skrevet den sommeren to av hans søsken giftet seg. Sangen balanserer seg fint mellom hverdagsromantikk og sykehusinnleggelser, og innbyr til nyskjerring lytting og smil. Flere smil. Om låten sier David; Jeg satt der som singel og fantaserte om hva jeg selv ville ha sunget i mitt eget bryllup. Sånn blir det jo gjerne når man skal skrive om noe man ikke selv har opplevd. Derfor synes jeg det var skikkelig deilig å kunne spille "Skal vi bli gamle sammen" i Sarah og mitt sitt eget bryllup i 2021. Låta ble plutselig veldig virkelig, og riktig.»

David er odelsgutten fra Hedmark som fant musikken gjennom mors gamle konfirmasjonsgitar. Med den åpnet det seg en ny verden for åtteåringen, til foreldrenes glede og sorg. Mestringsfølelsen kom fort, selv om det var et selvstudium med ei gammel salmebok som pensum. For bakerst i den blå boka var det illustrert hvordan man skulle ta de forskjellige grepene, og sangene hadde besifring. De få salmene han hadde hørt før ble repetert i det uendelige. Det resulterte i at den neste bursdagsgaven ble en svart liten bassgitar med forsterker og hodetelefoner. Det ble det nye favorittinstrumentet, og sammen med kameratene Arne-Olav og Eirik ble det band og øvelser i kjelleren. Hos Arne-Olav vel og merke. Det ble spilt Beatles. Mye Beatles.

Gjennom årene har bassen og David holdt sammen. De har reist land og strand rundt sammen med ulike artister og stått på scena med Tone Damli, Kim Rune Hagen, Atle Pettersen, Birgitte Bergerud og mange andre mer eller mindre kjente musikkelskere. I 2017 startet David dette prosjektet, og har skrevet sanger og spilt konserter med eget band. Det synges om nære og kjente temaer, på en lett og ektefølt måte. En slik ekthet man gjerne finner mellom to kopper svart kaffe i ei lita stue inne i en furuskog et sted. Et høydepunkt mange husker er bakgårdskonserten på Gaasa i Oslo. Det var den første ordentlige solrike vårdagen. Vinterleie og nedkjølte mennesker fylte opp bakgården for å suge til seg varmen fra sola og musikken. Fult hus og god stemning. Det er slikt som kler David, bandet og sangene best.

På scenen består bandet av Vetle Jarandsen (bass), Kurt Andre Aase (trommer), Stefan G. Stensrud (El-git), Robert Kaino (El-git.), Kristian Sæland (Orgel), Hanne B. Omdal (Kor), Hilde Sigmund (kor), og David Bogen (vokal og gitar).

Produsert av Bjarne Stensli