Kristin Minde «Alle slags dager Del 2»

“Alle slags dager” Del.2 er Kristins sjette soloalbum. Det er hennes mest personlige album til nå, med tekster om de aller nærmeste relasjonene og problemene - om å smøre brødskiver, om søvnløshet, sjalusi og forsøk på å skape gode opplevelser og forutsigbarhet. Og hvor lite som skal til for å kaste alt ut i kaos. Ordene “alle slags dager” er fra en sang Kristin skrev til jentene sine den samme uken som Norge stengte ned. Sangene ble til i løpet av dagene vi levde i små sirkler, og i usikkerhet og frykt for fremtiden. Kristins reaksjon på nedstengingen var at hun kunne ikke si at “alt blir bra”, men hun kan si at hun ønsker å være der - i alle slags dager som kan komme.

Albumet starter med sangen “Vente på månen” berører temaet sosial angst, og sangen “Før det er over” er en sang om hvordan tankene kan gjøre det umulig å få sove. “Alt det du sa” er en samtale mellom Kristin og sin farmor - og en oppfordring til å dele historier og tanker med de man har rundt seg. I “Min lille by” beskrives ensomheten man kan kjenne på i en by, og følelsen av å leve parallelle liv. Den spør oss om å se, og å tørre å ringe på.

Mot slutten av albumet kommer sangen “Stien til verdens ende”, som Kristin skrev melodien til Margaret Skjelbred sitt dikt “Stien til verdens ende” til en mor som satt på akutten mens sønnen lå i koma med uvisst utfall. Så til slutt, kommer sangen med albumtittelen.

“Eg er med deg i alle slags dager som vi får”, avslutter Kristin vuggesangen til sine døtre, som også er en vuggesang til voksne og til den som lytter på. Som dagene kan bestå av mange ulike fasetter, veksler sangene fra lyse og lette temaer til sanger med trøst, eller beskrivelse av angst og ensomhet.


Litt om musikken:

Kristins vokal er et av platens musikalske særpreg, men denne gangen mye mer neddempet enn tidligere. I alt fra oppe-låtene «Ny Dag» og «Caravelle» til den inderlige «Lene deg mot meg» eller den såre kjærlighetslåten «Den fineste», er vokalen som en rød, varm og kjærlighetsfull tråd gjennom albumet.

Samarbeidet med den svenske folkemusikeren Esbjörn Hazelius, er også med å gi dette albumet karakter og sjel. Det viste seg at det å kombinere svensk med striledialekt, var en veldig god kombinasjon, Kristin utdyper: “Esbjörn Hazelius har i mange år vært en jeg har lyttet til og som alltid griper meg med sin tilstedeværelse og driv i musikken. Det var en utrolig opplevelse å få hans bidrag på “Den fineste”, og merke hvordan han treffer nerven i låten helt umiddelbart. Og så er det noe med dialektene våre som passer utrolig godt sammen, selv om vi synger på henholdsvis svensk og min bergenske striledialekt”.

I tillegg har Kristin som vanlig med seg et stjernelag med noen av Norges beste musikere. Nytt for denne platen, er at Kristin har produsert den sammen med de to musikerne hun har jobbet tettest på de siste årene, nemlig jazztrompetist Jonas Kilmork Vemøy og gitarist Espen Tappel, som har vært hovedprodusent. I tillegg står Torjus Vierli for nydelige gullstrøk med sine kobbel av ulike synther, eller ikke for å glemme den nydelige knatringen av Andreas R. Haga sin bass, den digge groovingen fra Thomas og Ola på trommer, felespillet til Erlend Viken på «Den fineste», og Hildegunns (ene halvdelen i popduoen “Garness”) sin nydelige koring.

«Det har vært utrolig fint å jobbe sammen om denne platen gjennom korona perioden, men også å gjøre den sammen med musikere som jeg har spilt med i så mange år. Vi kjenner hverandre veldig godt, og tør å si ifra når vi er uenige, eller om vi trenger å gå noen ekstra runder», sier Kristin.

Produsert av Espen Tappel                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Coprodusent: Kristin Minde og Jonas Kilmork Vemøy                                                                                                                                                                                                                                                                                        Mix: Kai Worley Master: George Tanderø Foto: Solveig Selj


Sang, piano og kor: Kristin Minde
Gitarer og synth: Espen Tappel
Trompet, perk og kor: Jonas Kilmork Vemøy
Kor: Hildegunn Garnes Reigstad
Melotron og piano på nr 5: Torjus Vierli
Bass: Andreas Rødland Haga
Trommer: Ola Øverby på nr 2 og 6 og Thomas Gallatin på nr 1 og 4
Fele på nr 5: Erlend Viken

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1Vente på månenKristin MindeKristin Minde04:13
  • 2Før det er overPål Frøiland/Kristin MindeKristin Minde04:00
  • 3Min lille byChristine Sandtorv / Kristin MindeKristin Minde03:25
  • 4Alt det du saKristin Minde/Pål FrøilandKristin Minde04:13
  • 5Stien til verdens endeMargaret SkjelbretKristin Minde05:00
  • 6Alle slags dagerChristine Sandtorv / Kristin MindeKristin Minde02:45