Notice: Undefined variable: pagetitle in /home/grammofo/public_html/lureting/common-page-inserts.php on line 12

Notice: Trying to get property of non-object in /home/grammofo/public_html/lureting/op.php on line 29
«Aldri glemme» : David Bogen : Grammofon

David Bogen «Aldri glemme»

David er odelsgutten fra Hedmark som fant musikken gjennom mors gamle konfirmasjonsgitar. Med den åpnet det seg en ny verden for åtteåringen, til foreldrenes glede og sorg. Mestringsfølelsen kom fort, selv om det var et selvstudium med ei gammel salmebok som pensum. For bakerst i den blå boka var det illustrert hvordan man skulle ta de forskjellige grepene, og sangene hadde besifring. De få salmene han hadde hørt før ble repetert i det uendelige. Det resulterte i at den neste bursdagsgaven ble en svart liten bassgitar med forsterker og hodetelefoner. Det ble det nye favorittinstrumentet, og sammen med kameratene Arne-Olav og Eirik ble det band og øvelser i kjelleren. Hos Arne-Olav vel og merke. Det ble spilt Beatles. Mye Beatles.

Gjennom årene har bassen og David holdt sammen. De har reist land og strand rundt sammen med ulike artister og stått på scena med Tone Damli, Kim Rune Hagen, Atle Pettersen, Birgitte Bergerud og mange andre mer eller mindre kjente musikkelskere. I 2017 startet David dette prosjektet, og har skrevet sanger og spilt konserter med eget band. Det synges om nære og kjente temaer, på en lett og ektefølt måte. En slik ekthet man gjerne finner mellom to kopper svart kaffe i ei lita stue inne i en furuskog et sted. Et høydepunkt mange husker er bakgårdskonserten på Gaasa i Oslo. Det var den første ordentlige solrike vårdagen. Vinterleie og nedkjølte mennesker fylte opp bakgården for å suge til seg varmen fra sola og musikken. Fult hus og god stemning. Det er slikt som kler David, bandet og sangene best.

Singelen Aldri Glemme er inspirert av, og til ære for de som sliter med å holde A4-fasongen på livet. Den heier på samtaler på ville veier og enkle spørsmål med vanskelige svar. Den heier på de som er usynlig syke, og på de som likevel ser det og gjør sitt beste for at det kanskjer kan bli litt bedre. 

På scenen består bandet av Vetle Jarandsen (bass), Kurt Andre Aase (trommer), Stefan G. Stensrud (El-git), Robert Kaino (El-git.), Kristian Sæland (Orgel), Hanne B. Omdal (Kor), Hilde Sigmund (kor), og David Bogen (vokal og gitar). 

Produsert av Bjarne Stensli

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1Aldri glemmeDavid BogenDavid Bogen03:32