Byting «Sjelegrind»

«Lyden av Midt Telemark»

Thomas Hellekås frontfigur og låtskriver har en sterk karismatisk framtoning og bærer med stolthet rollen som Bøhering og Telemarking. Dette gjennomsyrer alt Byting gjør enten det er musikalsk eller i sosiale medier.

Bø dialekta og Hardingfele er viktige og bærende elementer i lydbildet til Byting. Tekstene speiler gjenfortalte eller selvopplevde hendelser på godt og vondt, noe som gjør låtene ærlig og rå. Teksten bærer preg av troverdighet, og erfaringer i en miks av selvopplevde livshendelser,
eller finurlige univers som er skapt av Hellekås, hvor låtene henger sammen og karakterene figurerer i flere av låtene.
Byting er ikke lett å sette i en bås, men sjangere som Americana, Viserock, Country, Folkrock, Roots eller bygderock er alle dekkende og flittig brukt for å beskrive musikk sjangeren. Uansett hva man vil definere musikken så har Thomas Hellekås truffet et bredt publikum og har dannet
en stor fanskare over hele Norge. Over 50 millioner streams bekrefter bandets posisjon, og viser at ærlige og folkelige tekster, godt musikalsk håndverk og målrettet arbeid gir resultater.

Byting 2023 består av: Frontfigur og låtskriver, Thomas Hellekås på vokal og gitar
og med seg har et energisk band i ryggen med Sindre Bakkåker på trommer og Jørgen Haugland på bass og kor, Eirik Ask, tangenter, trekkspill og kor og Jonas Dyrstad Valberg på gitar, banjo og kor. Felene i Byting trakteres av supertalentet Trygve Liahagen, fra Hamar.

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1SjelegrindThomas HellekåsThomas Hellekås03:18