Voksne herrer for voksne herrer4

Portrett
«Portrett»

Plateanmeldelser · Smaalenenes Avia · Om livet, døden, og kjærligheten.
Hadde jeg vært en voksen herre, hadde jeg ikke nølt med å gi den en femmer, but I`m still not that kind of girl.

Forestill deg en smekker, slank dame i sin beste alder i rød, lårkort silkekjole pent dandert over et flygel. Med sine lakkede negler holder hun en lang sigarett som hun innhaller og blåser ut i perfekte ringer, like runde som den røde trutmunnen hennes. Så bytter du ut den lekre madammen men en mann med ølmage og hårete legger. I samme silkekjole og over samme flygel. Slik ser jeg for meg Terje Nilsen når han synger sanger som ”Evig din”.

Bak han står bassist Ynge Moe og trommis Steinar Krokstad, som har vært ute både en og to vinterdager, og på flygelet sitter Harald Dalstrøm og hamrer løs på tangentene.

Så mye syns jeg at Terje Nilsen blottlegger seg i sangene sine. Mange tar opp både den lykkelige og ulykkelige kjærligheten, og i låta ”Bergen I Kveld”, har han også Heidi Torsvik på å skildre et brudd i Bergen by.

Og når man har evnen til å blottlegge seg og samtidig skildre og komponere musikk på den måten Voksne herrers Orkester gjør, dukker det opp bilder inne i hodet mitt hele tiden.

Litt demotiverende er det for en videregåendeelev å forstå at man alltid kommer til å slite med denna kjærligheta, men jeg tror at når jeg blir gammel og grå, kommer til å like og høre at det ikke bare jeg som ender opp med mannfolk jeg ikke bør dele så mye med, det er flere som banner og vrir seg i graven på grunn av denne ”Helvetes Kjærligheta”

 

Men selv om jeg enda ikke er en voksen herre, føler jeg at min generasjon, maurene, brasilianerne og de voksne herrene har noe til felles etter å ha hørt låta ”Vi Gjør Det”.

 

Plata får fire, for varierte låter med ujålete, ærlige tekster. Hadde jeg vært en voksen herre, hadde jeg ikke nølt med å gi den en femmer, but I`m still not that kind of girl.

Jenny Kleven

Les mer om «Portrett» fra Terje Nilsen