Vellykket viseprosjekt. Låter med masse herlig melankoli.5

Eggensongar
«Eggensongar»

Plateanmeldelser · Haugesunds Avis · Arnljot Eggen er en dikter og lyriker som har vært i sving i svært mange år. 13. august fylte han 85 år. Er det mulig å kombinere hans viser og tekster med musikken til Jørund Fluge Samuelsen? Så absolutt.

Fluge Samuelsen er mest kjent som en av de to herrene i Trang Fødsel, et band som hatt noen landeplager og ikke spesielt dype tekster. Annerledes med dette albumet. Eggen er en tungvekter, med mange utgivelser bak seg. Men han er lett tilgjengelig, og har alltid vært en samfunnsbevisst lyriker. De fungerer utmerket som sanglyrikk, om han så skriver om alvorlige emner som krigsangst, eller om livets mer lysere sider.

Jørund Fluge Samuelsen har tidligere vist at han har teft for den gode melodien. De finnes i rikelig monn på «Eggensongar». Låter i spedd massevis av herlig melankoli, overraskelser og som beveger seg fra visesjangeren, svipper innom jazzen, litt country og til rocken. En stor variasjonsbredde, og samtidig overbevisende sunget av Fluge Samuelsen, som til tider kan minne om Odd Nordstoga. På «Erlkönig» får han hjelp av Lynni Treekrem.

Vil du ha noe solid og overraskende på klingende nynorsk er «Eggensongar» å anbefale.Anmeldt av Truls Horvei

Kilde: Kilde Haugesunds Avis

Les mer om «Eggensongar» fra Jørund Fluge Samuelsen