Vågans lyrikk på gullstol6

Trøst for stusslige karer. Eldar Vågan på blå resept
«Trøst for stusslige karer. Eldar Vågan på blå resept»

Plateanmeldelser · Oppland Arbeiderblad · Skal det være noe vits i å gjøre coveralbum, må det være for å tilføre sangene noe nytt, og det gjør Paulsberg.

Me «ændre sia» fargela hunndølingen Håkon Paulsberg Alf Prøysens viser med såpass nye farger at selv Husmannspolka ble som ny. At Paulsberg i årevis har vært en stor beundrer av Eldar
Vågans teksttunivers har vært en dårlig skjult hemmelighet. Det gikk så langt som noen konserter med Vågan-stoff, men så ble det stille – helt til nå. Håkon Paulsberg med band har spilt inn 10 Eldar Vågan/Vazelina Bilopphøggers-klassikere på sin måte. Og hvis noen lurer – det er der 6-eren kommer inn i bildet. Skal det være noe vits i å gjøre coveralbum, må det være for å tilføre sangene noe nytt, og det gjør Paulsberg. Det beste i livet i gratis har nærmest fått en helt ny melodi, det samme gjelder for Bedre hæll all medisin. Balladen På magan bak en sten har takket være datteren Hanna Paulsberg blitt sløy og jazzete. Håkon Paulsbergs bluesete og kule måte å synge på gjør at man opplever de kjente sangene på en helt ny måte og blir for alvor klar over hvilken fenomenal lyriker Eldar Vågan er.

Les mer om «Trøst for stusslige karer. Eldar Vågan på blå resept» fra Håkon Paulsberg