Tonesetter lyrikkskatt

Eggensongar
«Eggensongar»

Plateanmeldelser · Moss Avis · «Eggensongar» er visepop med stor variasjon og produksjonen er også upåklagelig,debutalbum er en fascinerende tonesetting av lyrikken til Arnljot Eggen.

For det store publikum er Jørund Fluge Samuelsen kjent som en av grunnleggerne av popbandet Trang Fødsel. Her er han imidlertid med sitt debutalbum som er en fascinerende tonesetting av lyrikken til Arnljot Eggen. Med et a-lag av norske musikere i ryggen har dette blitt et riktig bra album som passer som hånd i hanske til mørke høstkvelder med ettertanke i høysetet og kanskje et lite glass rødvin...
Folkemusikeren Odd Nordstoga er fødselshjelperen til dette prosjektet. Han ga i sin tid Samuelsen en bunke Eggen-tekster med ønske om at han satte melodi til. Nordstoga kvitterer nå med både sang og akustisk gitar. Bassisten Jørund Bøgeberg og sangeren Lynni Treekrem står ellers i spissen for det meget kompetente musikalske teamet Samuelsen har satt sammen.
"Eggensongar" er visepop med stor variasjon og produksjonen er også upåklagelig. For mange vil nok dette være en introduksjon (teksthefte følger med) til lyrikeren Eggen og hans skarpe ironi og humor som han ofte bruker til et oppgjør med rituale og myter. Det er rett og slett bra gjort!

Svein Thoresen

Kilde: Kilde Moss Avis

Les mer om «Eggensongar» fra Jørund Fluge Samuelsen