Tilbake i samme rootscountrystil som på debutalbumet

The Sailor
«The Sailor»

Plateanmeldelser · Musikknyheter.no · Låtene "Music on the Radio", "Cloud 8", "I Broke It, I'll Fix It" er blant de beste Albrigtsen har utgitt på mange år. Steinar Albrigtsen fortjener et større publikum enn han har hatt de siste årene, når han gir oss et slikt kvalitetsalbum etter 25 år i bransjen!

Steinar Albrigtsen (58) feirer 25-årsjubileet for sitt første album i eget navn, Alone Too Long, med igjen å bruke samme produsent (Sverre E. Henriksen) og noen av de samme musikerne (Knut Reiersrud på gitar, Rune Arnesen på trommer). Det albumet solgte i over 180 000 eksemplarer!

På The Sailor benytter han seg atter en gang av låtskrivere som Tom Pacheco og Byron Hill (fra Nashville). Men den aller beste sangen har han skrevet selv: Music on the Radio. Den handler om å være inspirert i ungdomstida av musikk han hørte på radioen, og har en herlig roots-groove med gitarsolo og mye orgel. Melodien er en mellomting av J.J. Cale og Tony Joe White. Den etterfølges av den fengende Cloud 8, med gitartwang, steelgitar og soulinspirert koring, og den vakre balladen I Broke It, I'll Fix It. Disse tre låtene er blant de beste Albrigtsen har utgitt på mange år.

Så synker albumet litt i kvalitet, før det tar seg kraftig opp igjen fra og med låt nummer 8, balladen The Moon is in the House of the Blues. Her har Pacheco skrevet en meget god tekst til et komp som kan kalles jazza blues, komplett med hammondorgel og Reidar Larsen på piano. Joe's Place er platas mest fengende countrylåt og burde ha radiohitpotensial. Den flotte teksta handler om en bar som byr på mange musikkminner.

Et stort høydepunkt er The Sailor, der Albrigtsen skriver gripende om sin sjømannsfar. Det akustiske lydbildet består av bare ukulele, mandolin og bass. A Woman's Tear er ei rå blueslåt med slidegitarsolo, og Pacheco/Albrigtsen på sitt beste. Albumet avsluttes med balladen Farewell Mother Farewell, som har en anonym melodi, en sterk tekst om mora og et nakent komp bestående av orgel, piano og akustisk gitar. Jon Vidar Bergan

Steinar Albrigtsen fortjener et større publikum enn han har hatt de siste årene, når han gir oss et slikt kvalitetsalbum etter 25 år i bransjen! Stemmen hans har eldes i stil og fått en kledelig patina. En artig detalj er at lisseslipset på innercoveret er det samme som han brukte på 1990-albumet. Og det er fint at tekstene i coverheftet ledsages av hans personlige kommentarer.

Kilde: www.musikknyheter.no/anmeldelser/14542/Steinar-Albrigtsen.html

Les mer om «The Sailor» fra Steinar Albrigtsen