Tenn lys, og hør på dette albumet.6

Eg såg deg
«Eg såg deg»

Plateanmeldelser · Uriks · Dette er albumet man bør høre på mens man venter på julen. Disse sangene gir rom og tid for ettertanke. Sangene får tankene i gang og julestemningen kan kjennes på hele kroppen. Disse sangene representerer det som er viktig å ikke glemme i julen, og minner oss på hva julen handler om

Anne Karin Kaasa er fra Bygland i Setesdal, men er nå bosatt i Kristiansand. Hun har sine røtter fra folkemusikken. Hun arbeider med norsk musikk/folkemusikk i ny form, gjerne med impulser utenfra. Anne Karin Kaasa har mottatt kulturpris og målpris for sin musikalske kulturinnsats. Nå er hun her med sitt første julealbum.
Dette er albumet man bør høre på mens man venter på julen. Disse sangene gir rom og tid for ettertanke. Sangene får tankene i gang og julestemningen kan kjennes på hele kroppen. Disse sangene representerer det som er viktig å ikke glemme i julen, og minner oss på hva julen handler om.
Jul handler ikke bare om god mat og bøttevis med gaver. Julen handler om å være takknemlig for de man har rundt seg, og julen handler om å savne. I julen skal man sette pris på hverandre, men også kjenne på det eller de som mangler. I julen skal vi smile til hverandre, bry oss om hverandre og være med hverandre. Vi skal kunne sette oss ned, og tenne lys for de vi savner. Dette albumet minner oss på alt dette.
Sangene ga meg gåsehud mer enn en gang, og samtlige sanger er behagelige å høre på. Albumet bringer frem og viser oss kontrastene som forsterkes og ofte blir mer synlige i julen. Sangene viser kjærlighet, glede, savn og sorg. Denne juleplata har forstått, og viser oss, hva julen handler om.
Det er noe kirkelig med sangene, og det kan godt hende noen misliker det, men jeg liker det veldig godt. For meg er jula hellig, og jeg assosierer den med kirken og kirkelyder. Jeg syns at dette albumet har brukt ”virkemiddelet” på riktig måte, og at sangene er gode nettopp på grunn av stemningen de gir, og hvilke assosiasjoner jeg får av tekst og melodi.
Personlig er jeg ikke noe fan av nynorsk og syns ofte at det er en svakhet med tekster, men jeg kan ikke benekte at nynorsken både er fremtredende og et stort pluss på dette albumet. Språket setter rett og slett en spesiell stemning til sangene.
Sangen som traff meg mest var Saknad, en sang med en utrolig god tekst. Sangen synges ikke bare av Anne Karin, Reidar Svare bidrar også. Stemmene deres passer godt sammen. På plata er det også en nydelig versjon av Gjer vegen klar for herren.
Anne Karin Kaasahar en fantastisk stemme og leverer sanger av høy kvalitet på dette albumet. Alle sangene er rolige, og det liker jeg. Misforstå ikke, julesanger fulle av energi, glede og høyt tempo kan også være fantastisk, men det er behagelig med et julealbum med innhold/sanger som beveger seg likt. Jeg slapper godt av til alle sangene og venter bare på at julen skal komme. Musikken skal varieres også i julen, dette albumet har alle de rolige sangene du trenger. Anmeldt av: Maria Ludvigsen

Kilde: www.uriks.no/anne-karin-kaasa-eg-sag-deg/

Les mer om «Eg såg deg» fra Anne Karin Kaasa