Staute karer med cd-debut

Staut
«Staut»

Avisartikler · Hamar Arbeiderblad · Bandet Staut fra Valdes har pen suksess med sitt selvtitulerte debutalbum.

- Planen var å ha det moro og spille for folk, sier vokalisten Gaute Ausrød.
- Men det skader ikke å slå an heller.
Navnet Staut har også slått an.
- Det låter kanskje litt rett i trynet, sier Ørnulf Juvkam Dyve.
Gruppa spiller i hovedsak egne låter, med Ørnulf Juvkam Dyve som både tekstforfatter og låtskriver, Ørnulf har for øvrig gått på lærerskolen i Hamar, og spilte også i band her.
I 2005 fikk han Målprisen av Valdres Mållag for god bruk av valdresdialekt i sitt musikalske arbeid. Dialekten er da også noe av det som preger Staut-musikken.
- Poenget er ikke å kaste inn masse uttrykk for dialektens egen skyld. Men en ser at stadig flere norske band begynner å synge på sin egen dialekt, sier han.
Sjangeren er en kombinasjon av folkemusikk, rock og country, som avspeiler at de seks bandmedlemmene stiller med ulik bakgrunn.
- Vi drev alle med litt forskjellig. Og det er vel derfor musikken er blitt som den er, sier Ørnulf, som selv har sin bakgrunn fra folkemusikk.
Etter plateutgivelsen i slutten av mars har flere festivaler oppdaget Staut. Vinjerock og Notodden Blues Festival er noe av det som står på programmet. I Hedmark er det foreløpig Koppang som er eneste konsertarena i løpet av sommeren. Det skjer under Kaupangrmart'n 23. juli, samme dag som Wig Wam spiller.
Staut består av Gaute Ausrød (vokal, gitar), Ørnulf Juvkam Dyve (tekst, komponist, tangenter), Dag Arve Sandnes (gitar, mandolin), Asle Tronrud (fele), Torgeir Bolstad (kontrabass) og Tom Jonli (trommer).
 

Kilde: Kilde Hamar Arbeiderblad

Les mer om «Staut» fra Staut