St. Peppersby5

St. Peppersby
«St. Peppersby»

Plateanmeldelser · Oppland Arbeiderbad · Som med Narum finner også Staut på nye ting hver gang de gir ut plate.

Som med Narum finner også Staut på nye ting hver gang de gir ut plate. Uttrykket strekkes og finner nye veier, men som med noen av verdens mest kjente logoer er det aldri noen tvil om at det er Staut – og ingen andre – som spiller på plata.

Eller, denne gangen er det faktisk flere som spiller med. De presenterer seg tidlig. Allerede på åpningslåta Æ det 'kji rart får vi et herlig ras av strykere fra Kringkastingsorkesteret i fanget.

Skal man være litt kul på det, er det et klassisk konseptalbum – med cover tegnet av den gamle Pyton-tegneren Knut-Anders Løken – Staut har kommet ut av studio med denne gangen. Tekstene tar oss med til den småskakke byen St. Peppersby, der vi møter alt fra stygge bassdamer til overmodige storkarer – som i Sværkar som er en typisk, breial Staut-låt som ved siden av å være en av albumets tøffeste låter også kommer til å bli en favoritt på konsertene.

Staut er seg selv lik på St. Peppersby, men man merker at bandet har utviklet seg siden sist. De spiller med mer selvtillit og tør bruke instrumentene – og gjestene – mer. Den fengende og litt poppete Stå på er kanskje noe av det mest pop-rene Staut har gjort på plate til nå.

Låvedansfaktoren er vesentlig mindre på her enn på tidligere utgivelser, men som nevnt – det er fortsatt Staut for alle penga det dreier seg om. Uansett er albumet det som skal til for at Staut skal bli interessante som konsertband. Vi gleder oss til kulturhusturneen – og til sommerens festplasser.

Frode Hermanrud

Kilde: www.oa.no/kultur/ny_musikk/article7620083.ece

Les mer om «St. Peppersby» fra Staut