Sprek jul5

Blå juleglede
«Blå juleglede»

Plateanmeldelser · Bergensavisen · Taterfamilien Akselsen overrasker med uvante julesanger og tøffe arrangementer.

Trubaduren og vandreren Elias Akselsen begeistret med juleplaten sin i 2003. Sjelden hadde vi hørt noen synge julesanger så inderlig og ekte som ham. Datteren Veronica laget også en jordnær juleplate. Her har de fått med seg resten av familien, Stig og Kristine.

Taterfamilien har vært åpen om sin gudstro, og synger julebudskapet med innlevelse. Samtidig har de opplevd mye vondt som representanter for en forfulgt gruppe. Den livserfaringen høres i kjente og kjære julesanger.

TØFT

Ikke minst har Akselsen-familien her med seg uhyre dyktige musikere, anført av produsent og multiinstrumentalist Freddy Holm. Cornelis Vreeswijks fine vise om «Josef och Maria» har fått et tøft arrangement med strykere. «Joleklokker over jorda» med Stig Akselsen svinger det av. Og Veronica Akselsen skaper magi av gamle, slitte «Kling no klokka».

«Deilig er den himmel blå» er den dristigste tolkningen på platen. Familien har spilt inn Grundtvigs salme som en folkevise med mye strengelek, i overraskende høyt tempo. Det kan man like eller ikke like, men det skaper liv i stuen.

«O jul med din glede» høres virkelig ut som en fest i familien Akselsens versjon, med Stig Akselsen som forsanger og en rykende gitarsolo signert Freddy Holm. Dette er en annerledes juleplate som fortjener mange lyttere. Samtidig får du hele historien bak julesangene i platecoveret.

Låter å laste ned: «Josef och Maria», «O jul med din glede», «Kling no klokka». Ann Kristin Ødegård

 

Kilde: www.ba.no/puls/article6369694.ece

Les mer om «Blå juleglede» fra Familien Akselsen