SANGER SOM VARMER

Sanger jeg har møtt
«Sanger jeg har møtt»

Plateanmeldelser · Vårt Land · Det er som vi sitter der ved bålet, hvor Elias Akselsen så ofte har sittet med tater-familie og venner.

Elias Akselsen (66), oldebarn av taterkongen «Stor Johan», er en musikalsk tradisjonsformidler og evangelisk forkynner av rang. De kristne sangene han alltid har sunget har vært frihet- og kjærlighetssanger basert på et bibelsk budskap, ofte stikk i strid med den holdningen Den norske kirke lenge hadde til Elias og andre tatere her i landet. Versjonen av «Barnatro» ville gjort opphavskvinnen Lapp-Lisa stolt. «I det fjerne jeg skuer» og «Jag har hört om en stad» går like naturlig inn i vandringsrepertoaret som «En enkel sang om frihet», «Minns du den sommer» og «Vaggvisa».

Elias Akselsen synger om et liv midt i verden, med en stor himmel over seg. Det er som vi sitter der ved bålet, hvor Elias Akselsen så ofte har sittet med tater-familie og venner. Der sangen varmer mer enn ilden.
Det lett slentrende og country-folk-inspirerte tonefølget bæres fram av Freddy Holms gitarer, mandolin, banjo, dobro og fiolin, Terje Støldals kontrabass, Terje Norums piano, tråorgel og trekkspill,
og Eivind Kløverøds trommer. Aldri i veien for Akselsens særegne stemme, tvert om fremhever musikerne sårheten, savnet og takknemligheten som kjennetegner tekstene. Olav Solvang

Les mer om «Sanger jeg har møtt» fra Elias Akselsen