Rekordrask Albrigtsen

Bop 'N Roll
«Bop 'N Roll»

Avisartikler · VG · En uke etter at Steinar Albrigtsen fikk ideen til sin nye plate, var den fiks ferdig innspilt.

Nå ligger hans syvende soloplate, «Bop 'n Roll», i butikkene.

- Plata ble til mellom 6. og 13. mai. Det er litt rock 'n' roll over det. Vi spilte inn musikken i løpet av to kvelder, sier Steinar Albrigtsen (49).

- Jeg ville gjerne fange øyeblikket og spille inn mesteparten på de første tagningene i studio slik heltene mine Elvis Presley, Johnny Cash og Gene Vincent gjorde det

Spontan hyllest
- Samtidig ville jeg vise kolleger og folk i platebransjen at det går an å få ferdig en hel plate ganske raskt. Det krever litt erfaring å gjøre det. Du får en plate som i alle fall blir spontan. Det er en fare i våre dager at plater kan blir for perfekte, sier Albrigtsen - og forklarer at «Bop 'n Roll» er en hyllest til hans helter.

Danseplate
Platen inneholder også to nye sanger; «Got Wheels», som er skrevet av Tom Pacheco, og «Oh Babe», som Albrigtsen selv har skrevet.

- Det er mye Texas-sound i plata, som jeg har spilt inn sammen med Andy Nesblom og Tore Wildauer, mens Ernst Nikolaisen har produsert, sier Albrigtsen. Han mener «Bop 'n roll» er en danseplate.

- Den passer for dem som liker å danse swing. Den eneste oasen for dem som liker en litt roligere sang, er «True Love Ways». De som venter på en melankolsk Albrigtsen-plate, får vente til høsten. Da kommer jeg med en ordinær-plate: «A moment of peace», en aromaterapeutisk plate.

Steinar Albrigtsen er også i gang med et tredje prosjekt: en dobbelt-CD med en musikalsk hyllest til Jim Croce.

- Her planlegger jeg en CD med norske gjendiktninger og en CD på engelsk med mine tolkninger av hans sanger, sier Steinar Albrigtsen, som i sommer blant annet skal ha konsert sammen med Jørn Hoel i Risør 11. juli.

Kilde: www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=121962

Les mer om «Bop 'N Roll» fra Steinar Albrigtsen