ROY LØNHØIDEN – «Fra hånd til munn»

Fra hånd til munn
«Fra hånd til munn»

Plateanmeldelser · Dagbladet · Med «Fra hånd til munn» kan norske radiokanaler forsyne seg av nye «radiovennlige» låter.

ROY LØNHØIDEN – «Fra hånd til munn»
«En fin kveld å leve», sang Roy Kristian Lønhøiden på albumdebuten for 18 år siden. Sangen dukker fortsatt opp i radioen med jevne mellomrom. Det er ikke den eneste, men med «Fra hånd til munn» kan norske radiokanaler gjerne forsyne seg av nye «radiovennlige» låter som tittellåten, «Jeg hører toget i natta» og «Ingen som deg».
Lønhøidens forrige album var «You Ask Me About Thruth» (2020), men med «Fra hånd til munn» er han tilbake på morsmålet. Albumet rammes inn av «Sidespor 1» og 2, skrevet av steel-gitarist Tore Blestrud. De øvrige låtene er i hovedsak signert Lønhøiden sjøl, men han har også oversatt eller fornorsket låter av blant andre Blaze Foley, Billy Joe Shaver og «trioen» Luther Dickinson, John Hiatt og Ry Cooder  («Over elva»). Lønhøiden framstår som personifiseringen av jordnær. Jeg synes noen ganger det kan bli for trist, men variasjonen er større her. Og ikke noe galt om låter på engelsk, men Lønhøidens skildringer av naturen og tog gjør seg best på norsk!

Les mer om «Fra hånd til munn» fra Roy Lønhøiden