Populær dame med ny plate

Populær dame med ny plate
Populær dame med ny plate

Konsertanmeldelser · Telemarksavisa · Rita Engedalen lanserte sitt tredje album med konsert på en steikende varm akustisk scene i går. Med autoritet i både stemme og gitarføring hadde hun sammen med musikerne Morten Omlid og Eskil Aasland publikum i sin hule hånd.

Vi er kjempespente på den nye plata, innrømmet Rita fra scenen.

MED RØTTER

Hun har tatt noen måneders permisjon fra stillingen på Telemarksgalleriet for å være musiker på fulltid. Cd-en «The Tree Still Standing» følger opp spellemann-plata «Heaven Ain´t Ready For Me Yet». Artisten utforsker videre blues- og rootsrøttene fra tidligere album, og hun har hentet fram flere sanger fra sin avdøde venninne Jessie Mae Hemphill, som var en representant for den rå hill country-bluesen.

På albumet byr hun også på flere egne låter samt «Turtle Blues» signert Janis Joplin og Maria McKees «You Are The Light». Kjetil Bjørnstad og Knut Hem er blant de mange gjestene på albumet.

GAMLE KJENTE

Og i løpet av flere år med konserter og plater har Rita Engedalen skaffet seg svorne fans. Hun var en populær dame på akustisk scene i går, en scene som byr på små konserter med ulike artister dagen lang. Trioen serverte eldre og nye sanger, og de åpnet med kjent stoff som «She Wolf», «Troubled Mind» og «Yellow Moon». Danske Nalle var også oppom scenen og sang duett med Rita, et populært trekk blant de frammøtte.

- Det er det som er så moro med Notodden Blues Festival. Man treffer så mange kjente, og da må man jamme litt, påpekte Rita. Hun fikk folk opp på beina da hun serverte ønskereprisen «Piece of Mye Heart».

AVKJØLING

Den akustiske scenen har falt i smak, artister og publikummere tusler rundt, og folk holdt ut i går tross varmen. Arrangøren hadde for sikkerhets skyld lagt ut vannslange til de som trengte avkjøling, og det ble oppfordret til økt vanndrikking.

Av Anne-Lise Surtevju

 

Les mer om «The tree still standing» fra Rita Engedalen