På tur med Prøysen5

ændre sia Håkon synger Prøysen
«ændre sia Håkon synger Prøysen»

Plateanmeldelser · Moss Avis · Femten år etter at Håkon Paulsberg platedebuterte med Alf Prøysen-sanger på albumet, «Jinter» er han tilbake med nok en Prøysen-plate.

Delvis for å markere Prøysenåret og delvis etter et visst påtrykk fra Jan Erik Vold – som også bidrar på åpningskuttet. Det gjør også Paulsbergs plateaktuelle datter, Hanna med sin saksofon. Hun er med på tre kutt og legger et coolt jazzkrydder i en produksjon som ellers ofte skuer vestover mot Amerika. Det skal nok Paulsbergs medprodusent og multi-instrumentalist i særklasse, Freddy Holm ha mye av æren for.

Med en blanding av svært kjente, og kanskje noen mindre opplagte Prøysen-viser, har de laget sin egen lekne hyllest til dikteren og musikeren fra Ringsaker. Det er lett å tenke at slik ville Prøysen ha hørt ut om han hadde spilte inn sine klassikere i Midtvesten, og ikke i Norge.

Det klimpres i dobroer og banjoer mens Terje Norum legger akkurat de rette, forsiktige pianotonene under Paulsberg sjarmerende slentrevokal. ANMELDT AV PÅL ANDREASSEN

Kilde: www.moss-avis.no/kultur/pa-tur-med-proysen-1.8261623

Les mer om «ændre sia Håkon synger Prøysen» fra Håkon Paulsberg