Ordentlig juleplate5

Blå juleglede
«Blå juleglede»

Plateanmeldelser · Gudbrandsdølen Dagningen · Det er alltid ekte når Elias Akselsen gir ut plate. Ikke bare innholdet (ordene), men også måten materialet presenteres på.

Tater-melankolien, men også den sterke og ekte gudstroen preger årets julealbum fra Elias Akselsen og familien hans.

Enkelte av sporene har enten Elias eller datteren Veronica sunget inn på tidligere juleplater. På «Blå juleglede» har de imidlertid fått andre arrangementer.

Her er ellers kjente og kjære julesanger som «Det lyser i stille grender», «O jul med din glede» og «Deilig er den himmel blå», men også Cornelis Vreeswijks «Josef och Maria», «Staffans-visan» og den svenske versjonen av «Nu tändas tusen juleljus». Akselsens tilknytning til Sverige har alltid vært sterk. Ikke bare på grunn av bostedet i Kongsvinger-traktene, men også fordi Elias bodde der i mange år, og familien ofte krysset grensen som reisende. De som kun kjenner til Elias og Veronica, får med årets juleplate glede av også Kristine og Stig Akselsen. Ingen skuffer.Det er alltid ekte når Elias Akselsen gir ut plate. Ikke bare innholdet (ordene), men også måten materialet presenteres på. Musikerne familien har med seg, holder en lav og nøktern profil, som kler sangene og de vokale stemmene.

Det er alltid ekte når Elias Akselsen & co gir ut plate. Per Ivar Henriksbø

Kilde: www.gd.no/kultur/musikk/article6376707.ece

Les mer om «Blå juleglede» fra Familien Akselsen